Nogomet
23

Roma sve bliže Džeki, Manchester City želi napraviti mjesto za Sterlinga

Piše: D. B.
Edin Džeko (Foto: EPA)
Edin Džeko (Foto: EPA)
Roma već neko vrijeme pregovara sa Manchester Cityjem u želji da u svoje redove dovede kapitena reprezentacije BiH i napadača Građana Edina Džeku. Vučica je sada tom cilju bliža nego ikad, jer engleski premijerligaš namjerava napraviti mjesto za novo pojačanje, još uvijek aktuelnog Liverpoolovog napadača Raheema Sterlinga.

Roma je već ranije pokazala interes za Džeku i Manchester Cityju ponudila 19,4 miliona eura, no, Građani nisu željeli pristati na manje od 28 miliona eura. Međutim, Građani se pripremaju za dolazak novog napadača Raheema Sterlinga iz Liverpoola, tako da je sportski direktor Rome Walter Sabatini sinoć otputovao u Englesku nadajući se da će sa čelnicima Cityja napraviti kompromis i postići dogovor o transferu.

Navijači Rome su primijetili Sabatinija u 21:40 sati u Minhenu, odakle je avionom otputovao u Manchester.

Edin Džeko ima 29 godina i preostale su mu još četiri godine ugovora sa Manchester Cityjem, ali taj ugovor prema svemu sudeći neće odraditi do kraja. Roma mu je spremna ponuditi petogodišnji ugovor i godišnju platu od 4,5 miliona eura.

Roma također pregovara s West Hamom, koji želi dovesti napadača Mattiju Destra na posudbu. Monaco je poslao ponudu za 24-godišnjeg talijanskog reprezentativca, ali on nije zainteresovan za prelazak u Francusku.