Grupe C i D
29

Liga prvaka / Roma slavila protiv Qarabaga za prolazak u osminu finala, pobjede Barcelone i Juventusa

Piše: K. H.
Roma - Qarabag (Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim utakmicama završena je grupna faza Lige prvaka u grupama C i B, a prolazak u sljedeću fazu osigurale su ekipe Chelseaja, Rome, Barcelone i Juventusa.

Grupa C

Chelsea - Atletico Madrid 1:1

U meču između Chelseaja i Atletico Madrida nije bilo pobjednika. Gostima je trebala pobjeda uz kiks Rome, ali s obzirom na pobjedu Vučice Jorgandžijama ovaj meč nije imao nikakav rezultatski značaj. Atletico Madrid u vodstvo je stigao u 56. minuti kada Saul Niguez postiže gol za 1:0, a konačnih 1:1 na ovom meču postavio je Savić koji je u 75. minuti postigao autogol.

Roma - Qarabag 1:0

Ekipa Rome pobjedom na domaćem terenu protiv Qarabaga osigurala je prolazak u osminu finala Lige prvaka. Vučici su za prolaz trabala tri boda te su ovisili isključivo sami o sebi, a nakon prvog poluvremena u kojem je Ibrahim Šehić odbranio nekoliko sjajnih prilika rimskom klubu, Roma u vodstvo stiže u 53. minuti. Džeko je izašao sam ispred Šehića koji brani njegov udarac, ali je na pravom mjestu bio Perrotti koji loptu šalje u praznu mrežu za erupciju oduševljanja na Olimpicu.

Tabela:

Grupa D

Barcelona - Sporting 2:0

Pobjedu na domaćem terenu osigurala je i ekipa Barcelona, a oni su na Camp Nou slavili protiv Sportinga rezultatom 1:0. Ključni trenutak desio se u 59. minuti kada je Denis Suarez asistirao Pacu Alcaseru, a bivši napadač Valencije loptu šalje u mrežu za tri boda ekipe katalonske ekipe. Konačnih 2:0 postavljeno je u samom finišu kada Mathieu postiže autogol.

Olympiakos - Juventus 0:2

Juventus je pobjedom protiv Olympiakosa u Atini ovjerio prolazak u osminu finala, a slavio je rezultatom 2:0. Gosti iz Torina u vodstvo su stigli u 15. minuti susreta kada Cuadrado postiže gol za 1:0, da bi konačnih 2:0 postavio Beranardeschi u 89. minuti, samo pet minuta nakon što je ušao u igru. Miralem Pjanić koji je bio upitan za ovaj meč u igru je ušao u 62. minuti.

Tabela: