Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sto ga tako kipru nisi zakuco..?????sto bolan pjanke...
Na Đurđevdan, krstio se u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i primio ime Nemanja.Njegov otac Murat izjašnjavao se kao Srbin, znao je da Kusturice potiču od Babića iz sela Plana, kod Bileće, i to je, kao što su njemu preneli njegovi preci, on preneo sinu Emiru…“Krštenje je ta tačka u kojoj sam ja htio da dovedem priču o mom poreklu. Krštenje je odluka da se i za onaj svet spremim. To je odmrzavanje zamrznutog identiteta, nikako prelazak iz jedne u drugu religiju. Grane u mojoj porodici su podeljene u onom trenutku kad su Turci Osmanlije bili na ovom terenu. Braća porodice delila su se na one koji su se islamizirali i na one koji nisu.Moja porodica je poreklom srpska, pravoslavna. Moj otac je rođen kao musliman, ali je, pre svega, bio Srbin. Moja majka je takođe iz muslimanske porodice. Ali, ona se ne identifikuje ni sa jednom religijom. Veruje u snagu ljubavi. U mojoj porodici, u poslednjem kolenu, niko nije praktikovao islam.
Tako da nema govora o mom nekakvom prelasku.Dobro, možda smo mi bili muslimani 250 godina, ali smo bili pravoslavci pre toga i duboko u sebi uvek bili Srbi, vera to ne može promeniti. Mi smo postali muslimani samo da bi preživeli Turke.Zbog budućnosti svoje dece vratio sam se pravoslavlju i hoću da moj unuk pamti detinjstvo po paljenju badnjaka i božićnoj vatri. Ta vatra gori uvek, ona se nikad ne gasi, postaje deo jedne slike, jednog života. Božić je za mene mnogo više od običnog okupljanja porodice. To je simboličko stanje.Dan kad je rođen onaj koji je promenio svet, popravio ga, stavio na nove temelje. Kada odem želim da mojim potomcima ostavim jasnu predstavu o identitetu i da ne završim kao onaj Andrićev junak iz Travničke hornike koji je podviknuo na neke Turke kada su htjeli da linčuju nekog čoveka. On je rekao: Ne dirajte čoveka, a ovi skloni linču su ga upitali ko si ti, a on im je dogovorio: ja sam veći musliman od svih vas. To je bio neki doktor Latin iz Rima koji je lečio konzule u Travniku. Kada je umro sahranili su ga na muslimanskom groblju. Pitali su neki ljudi posle kako katolika sahraniste na muslimanskom groblju, a oni odgovorili: pa sam je rekao da je musliman“,objašnjava Kusta.Najveći pisci nekadašnje Jugoslavije, Ivo Andrić i Meša Selimović, izjašnjavali su se kao Srbi.
sam ne znas sta te rijeci znace, ali kao papagaj izgovoris sta su ti turci govore :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
http://crnalistadojava.webs.com/
Znaci Pjanic na pripremama dao gol iz penala, bravo
respect....
Sto jest, jeste.