Nogomet
76

Roma remijem u Veroni započela novu sezonu Serije A

Klix.ba
(Foto: EPA)
Roma nije najbolje otvorila novu sezonu Serije A. Rimska Vučica je u prvom kolu na gostovanju kod Verone osvojila samo jedan bod.

Meč je okončan rezultatom 1:1. Vrijedi spomenuti da je službeni debi za Rimljane na današnjem susretu upisao kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko koji je na terenu proveo svih 90 minuta. Osim Edina, cijeli meč u timu Rome odigrao je i Miralem Pjanić.

Domaći tim je iznenađujuće poveo u 61. minuti. Hallfredsson je odličnim pasom pronašao Boška Jankovića koji je dobro reagovao u petercu gostiju pogodivši za 1:0.

Pet minuta kasnije Roma je izjednačila rezultat. Džeko je dodao do Florenzija, a ovaj topovskim udarcem savladao Rafaela za izjednačenje rezultata.

U 68. minuti iz teške situacije šutirao je Džeko čiji je odličan udarac zaustavio domaći golman Rafael.

Dvanaest minuta prije kraja nadomak pogotku bio je i Miralem Pjanić, a lopta je nakon njegovog pokušaja sa 16 metara otišla zamalo pored desne stative domaćeg gola. Pjanić je u 86. minuti centrirao za Džeku, a ovaj je udarcem glavom sa pet metara prebacio domaći gol. Miralem je i u samom finišu meča propustio veliku priliku za gostujući tim kada je šutirao pored gola iz neposrene blizine.

Seria A, prvo kolo:

Verona - Roma 1:1