Tri susreta ICC-a
30

Roma pobijedila Barcelonu, Tottenham bolji od Milana, United savladao Real

Piše: D. B.
Roma - Barcelona (Foto: EPA-EFE)
U okviru International Champions Cupa sinoć su odigrane tri utakmice.

U susretu Barcelone i Rome bolja je bila Vučica rezultatom 4:2. Katalonci su poveli u 5. minuti golom koji je postigao Rafinha poslije asistencije El Haddadija, a izjednačenje Romi je donio El Shaarawy u 34. minuti nakon što ga je uposlio Kluivert. To je bio rezultat prvog poluvremena.

Na otvaranju drugog dijela susreta, tačnije u 49. minuti, svoj prvijenac za Barcu postigao je Malcom za vodstvo njegovog tima 2:1. Ipak, Roma u nastavku dolazi do preokreta i pobjede.

Florenzi je u 78. minuti izjednačio na 2:2, potom je Cristante u 83. minuti pogodio za preokret, a tri minute kasnije Perotti iz jedanaesterca pogađa za konačnih 4:2 u korist Rome.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko igrao je do 61. minute utakmice, kada ga je zamijenio Gonalons.

U drugoj sinoćnjoj utakmici sastali su se Tottenham i Milan, a engleski tim je upisao pobjedu zahvaljujući golu koji je u 47. minuti postigao N'Koudou.

Treći susret je donio okršaj Manchester Uniteda i Real Madrida. Publika je vidjela tri gola, sva tri u prvom poluvremenu. Crveni vragovi su došli u vodstvo u 18. minuti kada je na asistenciju Darmiana pogodio Sanchez. Već u 27. minuti je bilo 2:0 za United, a ovog puta se Sanchez našao u ulozi asistenta, dok je strijelac bio Herrera.

U trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Hernandez je uposlio Benzemu za smanjenje zaostatka Reala, ali je to bilo sve što je kraljevski klub mogao uraditi na ovoj utakmici, jer u drugom poluvremenu pogodaka nije bilo.

Tabela: