Zvanično
176

Roma otpustila Eusebija Di Francesca

Piše: K. H.
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Trener Rome Eusebio Di Francesco dobio je otkaz nakon ispadanja Vučice iz osmine finala Lige prvaka poslije poraza od Porta rezultatom 3:1.

Roma je u prvom meču osmine finala koji se igrao u Rimu upisala pobjedu rezultatom 2:1, ali je u uzvratu nakon produžetka izgubila sa 3:1 i završila učešće u Ligi prvaka.

Nakon tog poraza, klub je odlučio uručiti otkaz Eusebiju Di Francescu koji je na klupu Rome stigao 2017. godine, a prošle sezone pod njegovim vodstvom ostvaren je historijski plasman u polufinale Lige prvaka.

"U moje ime i u ime čitavog kluba, želim se zahvaliti Di Francescu na naporima koje je uložio u klub. On je oduvijek radio s profesionalnim stavom i stavio je interese kluba ispred svojih ličnih. Želimo mu sve najbolje u karijeri", rekao je Pallotta.

Di Francesco je s Romom osvojio titulu prvaka Italije 2001. godine kao igrač, ali kao trener nije uspio to ostvariti ponajviše zbog katastrofalne klupske politike i činjenice da su mu čelnici kluba svake godine prodavali najbolje igrače.