Prijateljski meč
190

Roma nakon penala savladala Real Madrid, Džekina bravura obilježila utakmicu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome savladali su Real Madrid u prijateljskoj utakmici odigranoj na Olimpicu i to nakon boljeg izvođenja penala. Regularni dio utakmice okončan je rezultatom 2:2.

Sve zanimljivo u večerašnjem meču dogodilo se u prvom poluvremenu, a prvi pogodak bio je djelo Marcela u 16. minuti. Brazilac je iskoristio dodavanje Modrića i doveo Real u vodstvo.

Igra se potom primirila sve do posljednjih 10-tak minuta pred odlazak na odmor. Prvo je Perotti na asistenciju Zaniola izjednačio na 1:1, a onda je Casemiro ponovo doveo Kraljevski klub u vodstvo.

Potom je na scenu stupio kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Under ga je sjajno proigrao, a onda je naš napadač majstorski matirao nemoćnog Courtoisa za 2:2.

Ispostavilo se da je to bio i konačni rezultat utakmice budući da u drugom poluvremenu, isjeckanom brojnim izmjenama, nije bilo pogodaka. Na kraju su se izvodili penali, a Roma je došla do trijumfa nakon što je Marcelo u petoj seriji pogodio prečku.

Džeko je igrao do 76. minute kada je umjesto njega u igru ušao Schick i večerašnja briljantna partija će sigurno izazvati raspravu među Rominim i Interovim navijačima budući da se napadač Vučice dovodi u vezu s prelaskom u Nerrazzure.