Rimljani dobili 2 crvena
40

Roma ispala u osmini finala Kupa Italije, Džeko igrao pola sata protiv Spezije

E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome ispali su u osmini finala Kupa Italije od Spezije. Nakon 90 minuta rezultat je glasio 2:2, a u produžecima Spezia je iskoristila dva igrača više i slavila rezultatom 4:2.

Spezia je nakon samo 15 minuta susreta na Olimpicu vodila sa 2:0. U 6. minuti Andrej Galabinov je uspješno realizovao penal za 1:0, a na 2:0 povisio je Ricardo Saponara u 15. minuti.

Roma je u 43. minuti dobila penal, a siguran je bio Lorenzo Pellegrini i smanjio na 2:1. U 73. minuti Henrikh Mkhitaryan je poravnao na 2:2 i to je bio rezultat nakon 90 minuta igre, te je susret otišao u produžetke.

Odmah od prve minute produžetaka trener Rome Paulo Fonseca je u igru uveo Edina Džeku nadavši se da će uspjeti stići do pobjede u dodatnih pola sata igre.

No, nakon samo dvije minute igre u prvom produžetku Roma je ostala sa čak dva igrača manje. Najprije je Gianluca Mancini naivno dobio drugi žuti karton, a potom je i golman Pau Lopez napravio faul van kaznenog prostora i spasio čist gol, ali je dobio direktan crveni karton i ostavio svoju ekipu sa samo devet igrača.

Krajem prvog poluvremena Džeko je nakon sjajnog solo-prodora bio u prilici, no u posljednji čas odbrana Spezije je uspjela izblokirati njegov udarac.

Spezia je u produžecima stigla do pobjede i prolaska dalje. Najprije je najmanji igrač na terenu Daniele Verde u 107. minuti glavom pogodio za 3:2, a potom je Saponara prelijepim lobom u 119. minuti postavio konačnih 4:2.

Spezia će u četvrtfinalu igrati protiv Napolija.