Napadač Sampdorije
5

Roma i Inter u borbi za Patrika Schicka

Klix.ba
Patrik Schick (Foto: EPA)
Patrik Schick (Foto: EPA)
Roma pokušava uvjeriti češkog napadača Sampdorije Patrika Schicka da prihvati ponudu, dok Inter traži od njegovog kluba da odugovlači kako bi milanski tim sakupio sredstva za njegov transfer.

Sky Sport Italia tvrdi da samo Roma i Inter vode bitku za Schicka. Sampdoria je navodno već postigla dogovor s Romom o jednogodišnjoj posudbi vrijednoj 5 miliona eura uz opciju otkupa njegovog ugovora, što bi Vučicu koštalo 38 miliona eura.

Međutim, češki napadač bi radije u Inter pa Roma koristi "tešku artiljeriju" kako bi ga uvjerila da dođe u glavni grad. Trener Vučice Eusebio di Francesco i legendarni kapiten i aktuelni direktor Rome Francesco Totti su razgovarali telefonom sa Schickom.

Također, direktori Intera su se sastali na večeri sa Schickovim predstavnicima te su od njih tražili da odugovlače transfer. Oni se nadaju da će sakupiti potrebna sredstva prije kraja prijelaznog roka tako što će prodati Marcela Brozovića ili Cristiana Ansaldija.

U međuvremenu je Sampdorija donijela odluku da proda mladog napadača, a njegovu zamjenu je pronašla u Napoliju. Radi se o Duvanu Zapati.