Nogomet
36

Roma eliminisala Inter, u finalu Kupa Italije će igrati protiv Lazija

Piše: D. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras je u Milanu odigran drugi polufinalni susret Kupa Italije u kojem je Inter ugostio Romu. Rimljani su iz prvog susreta donijeli prednost od 2:1, a Vučica je pobijedila i u uzvratu. Na Meazzi je bilo 3:2 u korist Rome.

Interu je u ovoj utakmici bila potrebna pobjeda kako bi se našao u finalu Kupa Italije, no, Rimljani su prvi zaprijetili preko Florena i Tottija. Inter je prvi put zaprijetio u 14. minuti preko Alvareza, koji je bio neprecizan.

Domaći su u 22. minuti utakmice odigrali sjajnu akciju koju je nakon asistencije Rocchija realizirao Jonathan i doveo Inter u vodstvo 1:0. Mogao je Inter i do drugog gola dvije minute kasnije, ali udarac Rocchija nije završio u golu Rome. Potom je uslijedila i prilika za Jonathana koji ovog puta nije bio precizan. Do kraja prvog poluvremena prilike za izjednačenje Rome su propustili Lamela, Marquinhos i Destro, a na drugoj strani svoju priliku za gol nije iskoristio Juan Jesus. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0 u korist Intera ponajviše zahvaljujući sjsjnom golmanu Handanoviću koji je zaustavljao udarce Rominih igrača.


Inter Milan vs Roma 1:0 Jonathan by footballdaily1

Na otvaranju drugog poluvremena šutirao je Totti, ali je njegov udarac siloviti udarac završio pored Handanovićevog gola. Potom su uslijedile prilike za De Rossija i Torosidisa koji su promašili, ali je Destro u 55. minuti ipak savladao večeras odličnog Handanovića i tako donio izjednačenje Romi. Asistent je bio Lamela. Nakon izjednačenja je uslijedila nova prilika za Vučicu preko Marquinhosa čiji udarac nije prevario Handanovića. Pet minuta kasnije se u prilici za Inter našao Schelotto, no, promjene rezultata nije bilo.


Inter - Roma, Destro (R) Goal (1-1), 17.04.2013. by dm_514b3a807e785

Inter je u drugom poluvremenu igrao loše, a rezultat toga je drugi pogodak Destra na ovom susretu. Ovog puta je napadaču Rome asistirao Balzaretti.


Inter Milan vs Roma 1:2 Destro by footballdaily1

No, to nije bilo sve. Za 3:1 u korist Rome je sjajno pogodio Torosidis u 74. minuti utakmice.


Inter - Roma, Torosidis (R) Goal (1-3), 17.04... by dm_514b3a807e785

Inter je smanjio zaostatak na 2:3 u 80. minuti, a strijelac je bio Alvarez. Dvije minute kasnije za domaće je priliku propustio Kovačić. Do kraja utakmice je bilo još nekoliko prilika na obje strane, ali ne i golova. Roma je protiv Intera slavila rezultatom 3:2 i tako se plasirala u finale Kupa Italije gdje je čeka ljuti rival Lazio. Bit će to i direktan obračun bh. reprezentativaca Miralema Pjanića (Roma), koji večeras nije igrao protiv Intera, te Senada Lulića (Lazio).


Inter - Roma, Alvarez (I) Goal (2-3), 17.04.2013. by dm_514b3a807e785