Serie A
9

Roma bez Džeke dva puta stizala vodstvo Intera i na kraju osvojila bod

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
U derbiju 14. kola talijanske Serije A Roma i Inter odigrali su susret bez pobjednika, a konačni rezultat glasio je 2:2.

Roma se posljednjih sedmica nalazi u velikoj krizi rezultata i pitanje je da li će poslije današnje utakmice Eusebio Di Francesco ostati trener Vučice, a u meču protiv Intera rimski klub u dva puta je morao stizati rezultat.

Nakon prvih 35 minuta u kojima su i jedna i druga ekipa imale nekoliko velikih prilika, Balde Keita u 37. minuti postiže pogodak za vodstvo Intera. Prije toga su domaći tražili penal, čak je i bilo kontakta u kaznenom prostoru Intera, ali sudija Gianluca Rocchi nije želio pogledati VAR.

To je bio rezultat prvog poluvremena, a u 51. minuti meča Roma je stigla do poravnanja. Sjajan pogodak s distance postigao je Cengiz Under koji je silovito šutirao s nekih 25 metara i golman Intera Handanovič nije mogao uraditin išta. Ipak, samo 15 minuta bilo je dovoljno Interu da postigne i drugi pogodak, a ovaj put se u listu strijelaca upisao najbolji igrač i strijelac ovog kluba Mauro Icardi.

Roma je odmah krenula po poravnanje, a do njega su stigli u 74. minuti kada je Gianluca Rocchi iskoristio pomoć VAR-a, pogledao je jednu spornu situaciju i pokazao je na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Aleksandar Kolarov koji je pogodio za konačnih 2:2.

Edin Džeko nije nastupio u ovom meču i još uvijek nije poznato koliko je ozbiljna njegova povreda. Neka nagađanja kažu da bi se na teren mogao vratiti tek za mjesec dana što bi bio veliki hendikep za neprepoznatljivo lošu Romu koja nakon 14 kola ima samo 20 bodova, čak 20 manje od Juventusa.

Inter je ostao na drugoj poziciji sa 29 bodova, koliko ima i Napoli.