Premijer liga BiH
1.1k

Rođeni utišali Bilino Polje: Velež pobijedio Čelik i u Mostar odnio puni plijen

K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Ekipa Veleža upisala je veliku pobjedu u meču 14. kola Premijer lige BiH protiv Čelika u Zenici rezultatom 2:0.
Nakon uvodnih minuta koje su protekle u obostranom ispitivanju snaga, prvu priliku na meču bilježimo u 11. minuti kada udarac Zeljkovića odlazi pored gola, da bi tri minute nakon toga Vehabović šutirao, ali golman Čelika brani njegov udarac.

Velež je u prvom poluvremenu bio bolji protivnik od Čelika, a novu veliku priliku imali su u 33. minuti kada je Fajić nakon centaršuta s desne strane pogodio stativu. Odmah na drugoj strani uzvratio je i Čelik, Salčinović je centrirao do Okića, ali je njegov udarac prema golu blokirao jedan gostujući igrač.

U šestoj minuti drugog poluvremena, Velež stiže do zasluženog vodstva. Zvonić je nakon centaršuta iz kornera loptu prebacio glavom, a na pravom mjestu je bio Zeljković koji pogađa za 0:1 i donosi veliko slavlje gostujućim igračima.

Novu veliku priliku Velež je imao u 66. minuti kada Manev pogađa prečku, a nakon toga tempo igre je znatno pao, gosti su čuvali stečenu prednost dok Čelik nije uspjevao dolaziti do ozbiljnih situacija pred golom Rođenih.

Do kraja meča Velež je postigao još jedan gol preko rezerviste Ćosića u 94. minuti kada je ovaj igrač istrčao sjajan kontranapad i pogodio za konačnih 2:0.

S nova tri boda, Velež se popeo na 7. mjesto na tabeli sa 18 osvojenih bodova, dok je Čelik pao na devetu poziciju i nakon 14 odigranih kola imaju 16 osvojenih bodova, četiri više od Mladosti koja je u zoni ispadanja.