Nogomet
1

Rodgers: Željeli smo nadoknaditi gol-razliku, ali smo se previše zanijeli

Totalsport
Brendan Rodgers (Foto: EPA)
Brendan Rodgers (Foto: EPA)
Menadžer nogometaša Liverpoola Brendan Rodgers požalio se nakon razočaravajućeg remija kod Crystal Palacea da je njegova ekipa previše žudjela za pogocima, zbog čega je u konačnici prokockala prednost 3-0.

Liverpool je najvjerovatnije ostao bez prilike da nakon 24 godine čekanja osvoji svoj prvi premijerligaški nastup. Na gostovanju kod Crystal Palacea mu je trebala pobjeda, a bio je na najboljem putu do iste do 79. minute kada je imao prednost 3-0! Međutim, Damien Delaney i Dwight Gayle su s tri pogotka izbili Redsima priliku boriti se ravnopravno za naslov prvaka do samog kraja. Naime, ukoliko Manchester City samo pobijedi i remizira u posljednje dvije domaće utakmice, osvaja naslov prvaka.

U razgovoru s novinarima nakon utakmice Rodgers je "okrivio" preveliku želju svojih nogometaša da dostignu gol-razliku za Manchester Cityjem, koji je uoči susreta imao +9.

"Mislili smo da možemo igrati 'viktoriju' samo na jedan gol i nadoknaditi gol-razliku. No zapravo smo trebali samo pobjedu. Nismo u tome uspjeli", rekao je Rodgers i nastavio:

"Igrali smo savršeno 78 minuta i radili smo sve što smo htjeli i kako smo se dogovorili. Igrali smo jako dobro u obrani, kontrolirali smo loptu i imali prednost od tri pogotka. No onda smo se zanijeli. Pomislili smo da može zabiti još pokoji pogodak i onda smo se defanzivno u potpunosti raspali", zaključio je velški menadžer.

Liverpool je trenutno vodeći sastav Premierlige s bodom više od Manchester Cityja, koji pak ima utakmicu manje na svom kontu. Redsi do kraja prvenstva imaju još jedan, a City dva susreta, iz kojih mu za naslov trebaju još četiri boda.