Nogomet
0

Rodgers: Raheem Sterling je najbolji mladi evropski nogometaš

Totalsport
Brendan Rodgers (Foto: EPA)
Brendan Rodgers (Foto: EPA)
Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers s oduševljenjem je pričao o 19-godišnjem nogometašu Raheemu Sterlingu koji je u nedjelju dodatno približio Redse naslovu.

Liverpool je u 35. kolu Premierlige slavio na gostovanju kod Norwicha s 3-2 i pobjegao na velikih pet bodova prednosti ispred Chelseaja samo tri kola do kraja. Jedanaestom pobjedom u nizu Redsi su stigli na milimetar od prvog naslova engleskog prvaka nakon 24 godine čekanja.

U nedjeljnom dvoboju na Carrow Roadu ključna je figura bio Raheem Sterling. Mladi je krilni napadač postigao dva pogotka i asistirao Luisu Suarezu za treći.

"Mislim da je Sterling najbolji mladi evropski nogometaš u ovom trenutku. Ne vidim ko bi mogao biti bolji. Morao bi osvojiti nagradu za najboljeg mladog igrača Premierlige. Stvarno sam zadovoljan njegovim sazrijevanjem. Jako puno vremena ulaže u rad", naglasio je Rodgers.

Na pitanje osjeća li pritisak zbog blizine naslova nakon gotovo četvrt stoljeća, 41-godišnji stručnjak je odgovorio:

"Uživam u ovoj situaciji, briljantna je. Dugo sam u ovom poslu, prije nego što sam postao menadžer, bio sam skoro 15 godina pomoćnik. Moj trenerski cilj je učiniti igrače boljima, a posljedica toga će biti pobjede. Život s iščekivanjima je dio rada u velikom klubu kakav je Liverpool i smatram to privilegijom. Znam da igrači daju sve od sebe, ostvariti 11 pobjeda zaredom je nevjerovatno dostignuće".