Službeno
0

Robinho potpisao na četiri godine za Milan

Totalsport
Robinho
Robinho
Brazilski nogometaš i reprezentativni napadač Robinho prešao je iz Manchester City u AC Milan, s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

Da će Robinho postati novi član Milana, postalo je kristalno jasno već u jutarnjim satima utorka, kada se brazilski 26-godišnji napadač uputio na liječnički pregled u Milanu. No, medijska nagađanja sugerirala su prvo jednogodišnju posudbu, a tek nakon toga trajni otkup ugovora.

No, nije bilo tako. Robinho je s Milanom sklopio četverogodišnju saradnju na stalnoj bazi, a visina odštete, u skladu s običajima, nije objavljena.

Manchester City platio je madridskom Realu 32.5 miliona funti za Robinha, kada ga je doveo u septembru 2008. godine. No, Brazilac se nikada nije adaptirao u Cityju na pravi način, pa je drugi dio prošle sezone proveo u Santosu.

Milan je, tako, u ''tišini'' djelovao veći dio prijelaznog roka, a onda je posljednjih dana napravio sjajan posao. Podsjećamo, prije Robinha, na San Siro je u subotu stigao i 28-godišnji Šveđanin Zlatan Ibrahimović, i to na jednogodišnju posudbu iz Barcelone.