Brazilski nogometaš
16

Robinho: Chelsea je počeo printati moje ime na dresovima, a Real me je prodao Manchester Cityju

Klix.ba
Robinho (Foto: EPA-EFE)
Robinho (Foto: EPA-EFE)
Brazilski nogometaš Robinho je otkrio da je želio preći iz Real Madrida u Chelsea, ali da je bio prisiljen da potpiše za Manchester City.

Robinho je objasnio kako su nesuglasice između Reala i Chelseaja rezultirale njegovim prelaskom u City.

"Želio sam otići u Chelsea, Scollari mi je rekao da mogu napraviti razliku u njegovom timu. Međutim, Real Madrid je na loš način završio posao s njima, španskom klubu se nije svidjelo to što je Chelsea počeo printati moje ime na dresovima prije finaliziranja dogovora. Siguran sam da je to razlog zbog kojeg su pregovori propali, za Realu je to bilo stvar ponosa. Također, Chelsea je tada bio u Ligi prvaka, a Manchester City nije", izjavio je Robinho.

Brazilac tvrdi da mu nije žao zbog napuštanja Reala.

"Ne žalim što sam otišao iz Madrida, ali mi je žao što je loše završilo. Real je bio klub koji mi je otvorio vrata i dao mi šansu za uspjeh u Evropi. Možda je način na koji sam se borio da odem pokvario sjećanja na dobre stvari koje sam uradio za njih. Pomogao sam im da postanu šampioni, mislim da sam igrao dobro, ali sam se predomislio i otišao. Imam eksplozivan karakter", rekao je brazilski nogometaš.

Kada je bio veoma mlad privukao je pažnju brojnih klubova.

"Real je pokazao najviše interesa za mene, to je veliki klub kao i Barcelona. Ovi klubovi imaju navijače širom svjeta, ali kada je Real došao po mene, vidio sam da imaju nekoliko Brazilaca u ekipi, a trener je bio Vanderlei Luxemburgo. Nije bilo razloga da odem u Barcelonu", kazao je Robinho.

Nekadašnji engleski nogometaš David Beckham se također družio s Brazilcima.

"On je uvijek bio s Brazilcima, bio je dio naše grupe. Španci su bili ljubomorni jer je govorio bolje portugalski nego španski jezik te je više vremena provodio s nama. David je skroman čovjek s nogama čvrsto na zemlji", završio je Robinho.