Refik Šabanadžović
0

"Robi je pravi izbor za Zvezdu, Delije će ga prihvatiti"

Piše: E. Isanović
Šabanadžović i Prosinečki su bili saigrači (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Šabanadžović i Prosinečki su bili saigrači (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Robert Prosinečki je i zvanično imenovan za novog šefa stručnog štaba Crvene zvezde. Preme pisanju medija iz Srbije potpisao je ugovor na dvije i pol godine uz godišnju platu od 230 hiljada eura.

Nekadašnji igrač beogradskog tima nakon potpisivanja ugovora odmah je izgovorio:

"Veseli me što navijači nisu zaboravili ono što sam radio u dresu Crvene zvezde. Nastojat ću da im se odužim“, poručio je Prosinečki.

Njegov saigrač iz šampionske generacije Refik Šabanadžović je za Sarajevo-x.com prokomentarisao imenovanje na mjesto prvog šefa struke bivšeg prvaka Evrope.

"Prosinečki je istinska legenda kluba. Veliko ime. Mislim da je on u ovom trenutku pravi izbor. Zvao sam ga jučer, ali mi se nije javljao. Vjerovatno ne zna moj broj. Ako ništa poslat ću mu poruku u kojoj ću mu sada i zvanično čestitati i poželjeti mnogo sreće na novom radnom mjestu. U posljednje vrijeme se nismo čuli, ali smo jedan drugome prenosili pozdrave preko zajedničkih prijatelja. Kada su me ovih dana zvali novinari iz Srbije i njima sam rekao da Robi treba dobiti šansu. Potpuno ga podržavam“, rekao je Šabanadžović.

Refik kaže da je Prosinečki uvijek bio korektan, te smatra da će ga navijači podržati.

"Siguran sam da će Delije prihvatiti igrača koji im je donio mnogo radosti. Ostavio je dubok trag. Kako sam shvatio čelnici kluba sa njim imaju dugoročne planove. Bodovni zaostatak za Partizanom je pet bodova. Nije nedostižan, ali mislim da će njegov prioritetni cilj biti osvajanje kupa. I tu će mu prepreka biti najljući gradski rival u polufinalu. Ubijeđen sam da će on odmah zasukati rukave i krenuti sa poslom“, izjavio je za naš portal osvajač titule svjetskog klupskog prvaka.

Nekadašnji stoper jugoslovenske reprezentacije je na kraju zaključio:

"Neki tvrde da 'Žuti' nema trenersko iskustvo. Ima ga itekako! Pa on je član stručnog štaba reprezentacije Hrvatske. Od Bilića je mogao dosta toga naučiti. U to će se mnogi uvjeriti. Osim toga ovaj potez je prvi korak ka formiranju regionalne lige. Vidim da u Zvezdi već to zagovaraju“, kazao je naš sagovornik.