Nakon susreta sa Aston Villom
0

Roberto Mancini: Moramo biti perfektni do kraja prvenstva

FENA
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini izjavio je da njegova ekipa mora pobijediti sve preostale utakmice u Premier ligi kako bi mogla računati na odbranu naslova prvaka.

Golom Carlosa Teveza na kraju poluvremena meča s Aston Villom, Manchester City se vratio na 12 bodova zaostatka za vodećim Unitedom.

No, Talijan poručuje da će biti potreban perfektan učinak do kraja prvenstva za drugu uzastopnu titulu.

"Moramo pobijediti svih 10 utakmica", rekao je Mancini novinarima nakon susreta sa Aston Villom.

"Bilo je važno da pobijedimo ovu utakmicu. Važno nam je bilo da ostanemo na 12 bodova zaostatka, jer se s 10 utakmica do kraja nikada ne zna. Prvenstvo još nije završeno", dodao je Mancini.

"Imali smo nekoliko utakmica, kao protiv QPR-a, West Hama i Chelseaja u gostima, kada smo zalužili pobjedu, ali smo propustili dvije ili tri šanse za gol. No, nekada je dovoljno da pobijedite 1:0 kao sada, da se borite za svaku loptu, jer sada je rezultat najvažniji", kazao je menadžer Cityja.

Mancini je dodao da će Jack Rodwell zbog povrede vjerovatno odsustvovati četiri sedmice.

"Žao nam je zbog Jacka, nije imao sreće. Radi se o povredi tetive. Možda se vrati nakon pauze. On je dobar igrač, mlad je i treba da napreduje, ali je bio dobar protiv Chelseaja, kao i sada protiv Aston Ville", kazao je Mancini i dodao da je Aguero povrijedio koljeno na treningu uoči meča.

"Bilo bi dobro da bude spreman do meča s Evertonom", izjavio je Mancini.