Na terenu je prava opasnost
0

Roberto Mancini: Balotelli se nikada neće promijeniti

Totalsport
Mario Balotelli
Mario Balotelli
Talijanski nogometni strateg Roberto Mancini, menadžer aktuelnog prvaka Engleske Manchester Cityja, izjavio je za Sky Sport kako vjeruje da se njegov bivši "miljenik" Mario Balotelli nikada neće promijeniti.

Podsjetimo, Balotelli se u januarskom prelaznom roku, nakon tri godine boravka u Engleskoj, vratio u Italiju, tačnije Milano. Menadžer Cityja sigurno će se sada manje živcirati kada više nema kontroverznog Talijana u svom timu, za kojeg vjeruje da se neće promijeniti ni kada napuni 30 godina.

"Balotelli je takav kakav je. Nikada se neće promijeniti, pa čak ni kada uđe u 30-e. Međutim, na terenu je prava opasnost i može samostalno donijeti tri boda svom timu", rekao je Mancini, te negirao neslaganje sa napadačem dok je bio igrač Cityja.

"Mi smo imali sjajan odnos. Mediji su stalno izmišljali priče kako bi pokvarili atmosferu u našem klubu. Međutim, većina istih nisu bile istinite", tvrdi menadžer, iako postoje fotografije na kojima se vidi da se praktički fizički obračnuo sa Balotellijem na treningu.

Talijanski reprezentativac je u Milanu dosada nastupio u četiri utakmice, te je bio strijelac u isto toliko navrata.