Lijepo mu u Munchenu
6

Robben: Nisam još ništa potpisao, ali valjda ću

Totalsport
Arjen Robben (Foto: AFP)
Arjen Robben (Foto: AFP)
Nizozemski nogometaš u Bayernu, 28-godišnji Arjen Robben, početkom je ove sedmice preko Facebook profila obavijestio svoje prijatelje da je pristao produžiti ugovor s bavarskim klubom.

Neki mediji su nakon toga najavljivali kada će se dogoditi taj svečani trenutak, no opet se ove sedmice oglasio nogometaš rekavši:

"Jeste, imao sam sastanak s čelnicima kluba i pričalo se isključivo o produženju mog ugovora. Isto tako, dogovorili smo se još barem jednom naći i sjesti. Nema zakazanog datuma potpisivanja ugovora, ako ga bude. Ovo su bili preleminirani razgovori".

"Da ne bi bilo zabune. Ne odugovlači niti jedna od strana, nego je, vjerujem, normalno da nekoliko puta razgovaramo o tako nečem. Uostalom, ako se mene pita, ja sam za ostanak. Lijepo je u Munchenu", dodao je Holanđanin.

Postojeći ugovor Robbenu traje do 30. juna 2013. godine. Mediji su prije nekoliko dana pisali i kako bi Robben zbog navodnih nesuglasica s trenerom mogao preći u redove Manchester Uniteda, no sudeći prema njegovim riječima, izvjesniji je njegov ostanak u Munchenu.