Beckenbauer i Rummenigge složni
2

Robben će produžiti ugovor s Bayernom

Totalsport
Beckenbauer i Rummenigge
Beckenbauer i Rummenigge
Franck Beckenbauer, počasni predsjednik Bayerna, uvjeren je da će holandski reprezentativac i krilni napadač Arjen Robben produžiti ugovor s klubom.

Aktuelni ugovor Robbena s Bavarcima veže do kraja iduće sezone. Navodno je Robben prekinuo pregovore oko novog ugovora, jer je uvrijeđen što ga klub nije dovoljno zaštitio nakon što ga je nedavno fizički napao njegov kolega u ekipi i drugi krilni napadač Franck Ribery.

"Dokle god se naša strategija zasniva na igri preko krilnih napadača, Robben nam je izuzetno bitan čovjek na desnoj strani, jednako kao i Ribery na lijevoj. Naš cijeli stil igre je prilagođen njima dvojici. Robben je za nas postigao puno važnih golova prošlih sezona, kao i ove, poput onog u Madridu iz penala u polufinalu Lige prvaka protiv Real Madrida. Ja sam njegov veliki fan.

*Niste baš tako govorili kada je nedavno promašio protiv Borussije Dortmund?

"Znam da je ljut na mene zbog mojih komentara. To ne mijenja moje pozitivno mišljenje o nujemu. Samo sam rekao da igrač nad kojim je napravljen prekršaj ne bi trebao pucati penal".

*Robben je u pravu kada osjeća da ga je klub ostavio na cjedilu, nakon što ga je Ribery udario?

"Klub nastoji ublažiti taj incident, koji je dovoljno neugodan sam po sebi. Ne trebaju nam sada još neke velike izjave o tom slučaju".

*Ali, taj nedostatak objašnjenja mogao bi dovesti do Robbenovog odlaska...

"Arjen zna što ima u Bayernu. Stoga vjerujem da će na kraju produžiti ugovor. To bi bila najbolja opcija za obje strane", zaključio je Beckanbauer u razgovoru za Bild.

Izvršni predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge također je uvjeren u Robbenov ostanak u klubu.

"Ni jedna zvijezda neće nas napustiti, to vam garantujem! Robben će ostati još dugo naš igrač".