Nogomet
35

Robben neće biti kažnjen zbog simulacije

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Svjetska nogometna federacija (FIFA) neće naknadno kazniti holandskog reprezentativca Arjena Robbena zbog simulacije u utakmici osmine finala SP-a protiv Meksika.

Robben je nakon susreta koji je Holandija tijesno dobila 2-1 priznao simulaciju u jednoj situaciji i izvinio se, iako se to nije odnosilo na izboreni jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi poslije kojeg je Klaas-Jan Huntelaar donio pobjedu Oranju.

"Prekršaj u 94. minuti je postojao, to je bio jedanaesterac. No, priznajem i zbog toga se izvinjavam svim navijačima, simulirao sam u prvom poluvremenu. Ne bi takvo nešto smio raditi, bilo je glupo", rekao je Robben.

FIFA-ina glasnogovornica Delia Fischer izjavila je kako Disciplinski odbor retrospektivno razmatra tek "ozbiljne povrede" pravila fair-playa, dok je kazna za simulaciju žuti karton, pa nema potrebe za naknadnim sankcijama.

"Simulacija nije nešto što želimo vidjeti na nogometnim travnjacima, ali sudije su uvježbane da identificiraju te simulacije i kazne ih žutim kartonima. Disciplinski odbor razmatra ozbiljne povrede pravila", poručila je Fischer.