Nogomet
6

Rizzoli: Plakao sam nakon finala na Wembleyju

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nicola Rizzoli, 41-godišnji talijanski sudija kojem je pripala čast suđenja finalne utakmice Lige prvaka na Wembleyju, priznao je da su ga preplavile emocije nakon završetka utakmice u kojoj je Bayern svladao dortmundsku Borussiju 2-1.

"Zaplakao sam nakon utakmice. Pogledao sam prema stadionu, tribinama. Svi su navijali, pjevali, skandirali, čak i navijači Borussije. Osjetio sam toliko emocija i počeo sam plakati", kazao je Rizzoli, te je priznao kako je nestrpljivo čekao prvu reakciju na njegov posao.

UEFA-in povjerenik za suđenje Pierluigi Collina, svojedobno najbolji sudija svijeta, pohvalio je Rizzolija i njegove pomoćnike.

"Imao sam osjećaj da sam dobro obavio posao, ali sam čekao šta će Collina reći. Jako bi me pogodilo da sam napravio neku veću grešku, jer sam odrastao uz Collinu. Zbog toga bi mi bilo još teže. Kada je ušao u svlačionicu, zadržao sam dah. Pogledao me, a onda je na nekoliko sekundi zavladala tišina. Prekinuo ju je riječima: 'Dobar posao, svi ste obavili dobar posao.'"