Nakon Svjetskog prvenstva
0

Rijkaard glavni kandidat za australsku klupu

Totalsport
Frank Rijkaard
Frank Rijkaard
Po završetku Svjetskog nogometnog prvenstva Australija će ostati bez selektora Pima Verbeeka. Kao izgledni kandidat za preuzimanje klupe reprezentacije spominje se Frank Rijkaard (47).

Bivši selektor holandske nogometne reprezentacije i Barcelonin trener, trenutno ulogu glavnog čovjeka struke obnaša u turskom Galatasarayu, a australski Daily Telegraph piše da bi upravo on trebao po završetku Mundijala spakirati kovčege i iz Istanbula preseliti u Australiju.

Prihvati li posao, Rijkaard će postati treći Holanđanin za kormilom australske nogometne reprezentacije, koju su vodili Guus Hiddink i još uvijek aktuelni Verbeek, koji je oproštaj najavio po završetku turnira u Južnoafričkoj Republici (11. juni - 11. juli).

Rijkaard je kao selektor Holandiju doveo do polufinala Eura 2000. u kojem je nakon izvođenja penala pobjeda pripala italijanskoj reprezentaciji. Uspješniji je bio kao trener Barcelone s kojom je osvojio dva naslova u Primeri i jedan u Ligi prvaka.

Njegov Galatasaray u ovom trenutku zauzima drugo mjesto u turskom prvenstvu s pet bodova manje od vodećeg Bursaspora (58-53).