Nakon Vahinog otkaza
0

Hiddink sve bliže klupi Obale Bjelokosti

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Holandski je strateg, 63-godišnji Guus Hiddink, od prvog dana u avgustu 2010. selektor Turske, no pitanje je što će raditi do tog datuma. Konkretno, za vrijeme Svjetsko prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Hiddink je napustio klupu Rusije s kojom se nije uspio plasirati na jug Afrike, nakon što je bio slabiji od Slovenije u dvije dokvalifikacijske utakmice.

No, ovog priznatog trenera i dalje traže mnogi, kako klubovi tako i reprezentacije, a u posljednje vrijeme su se najčešće kao njegovi štovatelji javljali iz Nogometnog saveza Obale Bjelokosti.

Ta je reprezentacija otkazala, nedavno, suradnju bosansko-hercegovačkom treneru Vahidu Halihodžiću, a uoči Svjetskog prvenstva žele angažirati pouzdano ime i čvrstu ruku koja će ih voditi kroz "skupinu smrti" s Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom.

"Hiddink je jedan od ljudi koje smo kontaktirali. Istina je, on je prvi na popisu naših želja, a nešto konkretno ću moći reći tokom naredne sedmice. U svakom slučaju, imat ćemo dobru vijest za našu reprezentaciju i navijače", rekao je Jacque Anouma, predsjednik Nogometnog saveza ove afričke zemlje.