Nogomet
0

Hiddink u petak potpisuje ugovor s reprezentacijom Turske

Totalsport
Guus Hiddink  (Foto: AFP/File)
Guus Hiddink (Foto: AFP/File)
U petak bi prema Turskoj trebao krenuti 63-godišnji nizozemski strateg Guus Hiddink gdje će staviti potpis na ugovor s tamošnjom nacionalnom reprezentacijom, izvještavaju mnogi turski mediji.

Od 2006. do 2010. godine Hiddink je vodio rusku nogometnu reprezentaciju s kojom je zapaženo igrao na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj (2008.) gdje su ispali u polufinalu od Španije.

Nakon toga Hiddink nije ostvario željeni cilj tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, gdje su u dvije dokvalifikacijske utakmice bili slabiji od Slovenije.

Trener koji je kratko 2009. radio u Chelseaju, najavio je prije nekoliko dana kako ne želi produžiti vjernost Ruskom nogometnom savezu, te je niz reprezentacija (ali i klubova) poželjelo ovog vrhunskog trenera kao svoje novo pojačanje.

Tražili su ga Juventus, Obala Slonovače, Sjeverna Koreja i Nigerija, ali on je izabrao Tursku. Očekuje se da će Hiddink s Turskom potpisati ugovor koji ga veže do kraja narednog evropskog ciklusa (EP 2012. u Ukrajini i Poljskoj).