Infekcija zuba
53

Riješena Robbenova misteriozna povreda i bizaran razlog višemjesečne patnje

Klix.ba
Arjen Robben (Foto: EPA-EFE)
Arjen Robben (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Bayerna Arjen Robben konačno će se vratiti na teren nakon misteriozne povrede iz novembra prošle godine, a njemački Bild otkriva da je razlog odsustva infekcija zuba.

Holanđanin je imao problem u bedrenom živcu koji se proteže od kralježnice kroz stražnjicu, sve do stopala, a on mu je stvarao velike bolove i onemogućavao ga da se vrati na teren.

Robben je nedavno u razgovoru za njemačke medije rekao da niko precizno ne može ocijeniti zbog čega se ne može vratiti na teren, požalio se da je frustriran zbog toga i poželio je da se prije kraja ove sezone vrati na teren, kako bi ga navijači Bayerna prije odlaska iz kluba još jednom vidjeli kako igra.

"Još nije dobro, pokušavamo sve kako bi se oporavio, ali nije dobro. Nažalost, imamo situaciju u kojoj ne znamo tačno šta je problem, a to je jako teško, čak i frustrirajuće. Dva puta sam se pokušao vratiti, trenirao sam s ekipom i bio jako blizu, ali se moje stanje uvijek pogoršalo. Želim na teren, motivisan sam jer želim da me navijači Bayerna prije rastanka još jednom vide u najboljoj formi", rekao je Robben za Bild nakon što je obavio pregled kod dr. Hans-Wilhelma Müller-Wohlfahrta.

Nakon nekoliko mjeseci patnje i frustracije, ovaj krilni napadač konačno saznao u čemu je problem, a nevjerovatno zvuči podatak da je glavni razlog za ovu povredu bila infekcija zuba.

Bild je objavio da je Robben prošle srijede imao zahvat i da je ova povreda konačno iza njega, a uskoro bi se trebao vratiti punim treninzima te će sigurno biti od velike pomoći Niki Kovaču u finišu sezone.