Evropska liga
2

Rijeka nakon preokreta poražena u Gentu, Partizan savladao Molde

N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Genta pobijedili su u prvoj utakmici play-offa za Evropsku ligu ekipu Rijeke rezultatom 2:1, a putnik u grupnu fazu drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja definitivno će biti poznat nakon revanša u Hrvatskoj za sedam dana.

Gent je bio daleko bolja ekipa u prvom poluvremenu. Kontrolisali su igru, stvorili veliki broj prilika, ali jednostvano nisu bili skoncetrisani u samoj zavšnici.

Ipak, pet minuta prije odlaska na odmor šok za domaće navijače. Iz jednog jedinog šuta u prvom poluvremenu Rijeka je golom Halilovića povela u Belgiji.

U nastavku je Gent krenuo još žešće u napade i zasluženo stigao do izjednačenja u 57. minuti, kada je pogodio Depoitre na asistenciju Yaremchuka.

U 69. minuti povrijedio se reprezentativac Bosne i Hercegovine Zoran Kvržić. Bit će to problem i za selektora Roberta Prosinečkog jer je Kvržić teren napustio na nosilima.

Samo dvije minute kasnije sjajni Depoitre koristi dodavanje Lustiga i donosi preokret. Ujedno je 2:1 bio i konačni rezultat ove utakmice.

Osim Kvržića, u redovima poražene ekipe svih 90 minuta igrao je i drugi bh. reprezentativac Stjepan Lončar.

Inače, večeras su nogometaši Partizana savladali u Beogradu Molde sa 2:1. Norvežani su poveli golom Bollyja, dok su preokret i pobjedu Crno-belima osigurali Soumah i Tošić. Revanš meč igra se za sedam dana u Norveškoj.