A gdje smo mi?
78

Rijeka je 2015. prešla na novi stadion, a već sada gradi novi: Spektakularno zdanje na obali Jadrana

S. G.
Nogometni klub Rijeka je 2015. godine kultnu Kantridu zamijenila novim stadionom, prelijepom Rujevicom, stadiončićem od 8.278 sjedećih mjesta, ali čelni ljudi ovog kluba tu ne žele stati.

Prema najavama predsjednika Rijeke Damira Miškovića, ovaj projekat je još u početnoj fazi, a iza njega je svesrdno stao Grad Rijeka.

"Ne smijem vam još puno govoriti o tome. Rekao sam vam valjda 100 puta da ćemo i to kad-tad riješiti. Na novoj Kantridi radim doslovno svaki dan, sve ove godine koliko sam u klubu. Tokom 2023. to se dodatno zahuktalo i ja se nadam kako ćemo za mjesec-dva imati neke bitne pomake u toj priči. Ne, nije još vrijeme za isticanje imena partnera s kojima se sada radi taj projekt, ali u fazi smo u kojoj je uključen i Grad i vjerujemo u jedno skoro, a izuzetno lijepo iznenađenje za naše fenomenalne navijače", govori Mišković.

Planirano je da novi stadion bude izgrađen na mjestu nekadašnje Kantride na kojoj je Rijeka igrala do 2015. godine, međutim do realizacije ovog prijekta još je dug put.

"Još je puno posla do početka gradnje, puno je birokratije koju još treba riješiti. Prerano je za javno isticanje svih detalja, ali ja se nadam kako ćemo do kraja godine imati lijepe novogodišnje vijesti za sve naše navijačice i navijače", dodaje Mišković.

I dok stadioni u regionu niču kao gljive poslije kiše, u Bosni i Hercegovini je izgradnja nogometnih zdanja i dalje misaona imenica.

U Srbiji su u protekla četiri mjeseca otvorena čak tri nova stadiona, dok je svjetlost dana ugledao i dom Osijeka, spektakularna Opus Arena koja važi za najmoderniji stadion u ovom dijelu Evrope.