Nogomet
63

Rijad Kobiljar: Vjerujem u Olimpic, želim dokazati svoj kvalitet

Piše: D. B.
Dvadesetogodišnji nogometaš Olimpica Rijad Kobiljar u srijedu je postigao svoj prvi gol za Vukove kada je njegov tim u okviru 4. kola Premijer lige BiH na Otoci savladao Čelik rezultatom 3:0. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o prvoj ovosezonskoj pobjedi i prvom golu, svojim dosadašnjim igrama i ciljevima u aktuelnoj sezoni.

Olimpic je pružio odličnu partiju protiv Čelika i zasluženo upisao tri boda.

"Odigrali smo kvalitetno, protiv Čelika nas je zanimala samo pobjeda. Pokazali smo to od prve minute. U protekle tri utakmice realno nisamo imali šta tražiti, ali smo uprkos porazima pokazali da se možemo nositi s većim klubovima", izjavio je Kobiljar.

Pobjeda je stigla nakon tri poraza u nizu.

"Na početku sezone smo rekli da za nas prvenstvo počinje tek od 4. kola, odnosno od utakmice protiv Čelika. Tako je i bilo, a ova pobjeda nam puno znači. Sada možemo očekivati bolje rezultate. Cilj nam je da osiguramo opstanak u društvu najboljih", rekao je mladi nogometaš Olimpica.

U klub sa Otoke je prešao iz FK Sarajevo nakon što je u tim s Koševa došao kao pojačanje, ali priliku nije dobio. Međutim, u Olimpicu je dokazao kvalitet.

"Dobro sam se snašao u Olimpicu, a najbitnije je to što igram, što sam dobio priliku da se dokažem. Nakon odlaska iz Sarajeva mi je bilo teško, taj klub mi je u srcu. Šta se tada događalo u klubu, nije za priču i ne želim govoriti o tome. Ono što se meni dogodilo je prava sramota, ali uprkos tome volim Sarajevo, a sada vjerujem u sebe i u Olimpic", kazao je Kobiljar.

Rijad je svoj prvi gol za Olimpic postigao upravo protiv Čelika te se nada nastavku dobrih igara.

"Protiv Čelika smo svi dobro odigrali, ja sam bio samo dio toga. Zadovoljan sam svojom igrom i nastupom cijele ekipe. Vjerujem u naš tim i smatram da možemo još bolje. Moje je da radim, imam velike ciljeve, želim pokazati da vrijedim i napraviti odličnu karijeru", završio je Kobiljar.