Upala prstiju
0

Ribery propustio prvi Bayernov trening u Dubaiju

Totalsport
Franck Ribery (Foto: AP)
Franck Ribery (Foto: AP)
Zbog povrede oba nožna palca francuski nogometaš Bayerna Franck Ribery propustio je prvi trening Bavaraca po dolasku u Dubai, na Stadionu Al-Maktoum.

Ribery je normalno trenirao u nedjelju prije puta za Emirat, gdje su Bavarci u ponedjeljak ujutro odradili prvi trening na ugodnih 20-ak Celzijevih stepeni.

Francuzu su se, prema riječima klupskog ljekara Markusa Hörwicka, upalila oba nožna palca. S takvim natečenim prstima nije mogao trenirati. Nije poznato koliko će novi problem udaljiti Riberyja s terena.

S obzirom da se u zimskom prelaznom roku riješio suvišnih igrača poput Luce Tonija, Brena, Andreasa Ottla i Alexandera Baumjohanna, trener Louis van Gaal ostao je na kadru od samo 21 profesionalca. Stoga je na pripreme u Dubai poveo trojicu mladaca iz rezervnog tima: Davida Alabu (17), Mehmeta Ekicija (19) i Diega Contenta (19).

Posebno je zanimljiv 17-godišnji Austrijanac Alaba, kojeg su u klubu prozvali "Crnim Bečaninom". Ekstratalentirani veznjak, sin oca Nigerijca i majke Austrijanke, stigao je u München iz bečke Austrije u ljetu 2008. godine, te se svojim odličnim nastupima sve više približava prvom timu.

Prošlog avgusta, sa 17 godina i četiri mjeseca, postao je najmlađi igrač u historiji austrijske seniorske reprezentacije. Nastupio je u kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Francuske na Stade de Franceu (3-1 za Francuze).