Nije to htio reći
5

Ribery: Nije mi Bayern važniji od Francuske, kriv je moj loš njemački

Totalsport
Franck Ribery (Foto: Arhiv/AFP)
Franck Ribery (Foto: Arhiv/AFP)
Izjava Francka Riberyja (29) kako mu je Bayern važniji od francuske nogometne reprezentacije očekivano je naišla na loš prijem u rodnoj Francuskoj.

Nakon subotnje utakmice 11. bundesligaškog kola i 2-0 pobjede Bayerna nad Eintrachtom Ribery je u mikrofone Sky Sporta rekao:

"Već sam šest godina u Bayernu. Ovdje je uvijek dobro, ovdje sam sretan i zabavljam se. To je za mene važnije od reprezentacije."

Nakon što su njegove riječi dospjele u francuske medije, Ribery se oglasio saopćenjem u nedjelju navečer:

"Možda ne baratam dovoljno njemačkim jezikom kako bih jasno rekao neke stvari. Očito nisam želio reći da preferiram Bayern više od francuske reprezentacije ili obrnuto. Smiješno je porediti ih."

Riberyjev agent Jean-Pierre Bernes izjavio je u ponedjeljak za L'Equipe:

"Franck nije želio to reći, kao što možete i zamisliti. On ne poriče da je izgovorio tu rečenicu, ali se ne izražava dobro na njemačkom. Samo je želio reći da su za njega Bayern i francuska reprezentacija oboje vrlo važni."

Povodom cijelog slučaja oglasio se i selektor francuske reprezentacije Didier Deschamps.

"Nemam nikakve sumnje oko Riberyjeve privrženosti francuskom dresu. Mislite li da bi Franck u Njemačkoj rekao da mu je reprezentacija važnija od kluba? To je nemoguće. Bayern je njegov hljeb. Nema smisla stvarati kontroverzu i ne kažem to samo zbog njegovih igara u dresu francuske reprezentacije", prokomentarisao je Deschamps za televizijsku stanicu France 2.

U dresu "tricolora" Ribery je dosad u 69 nastupa postigao 11 golova.