Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imali smo sve te znalce i nista nikad nismo napravili osim plasmana na SP u Brazilu kao osoba koja je u sportu zelio bi da citiram izjavu velikog Michael Jordana "individualci dobijaju utakmice a timska igra i inteligencija u igri osvajaju sampionske titule" bili smo bolji od Francuza pa ne dobismo,bolji od Nigerije pa ne dobismi,bolji od Grcke pa ne dobismo.Ova ekipa ima disciplinu i karakter imaju rep i glavu i imaju selektora koji tezi posjedu lopte i nadigravanju a zato treba vremena!
Polako novinar. Fale Vranjes i Kolasinac i Bicakcic. Bit ce tu jos korekcija i uigravanja. To se kaze momci su neuigrani ali borbeni i sa velikim potencialom. Jos jedan Rémi i odosmo u prvu ligu lige nacija i onda prekrasne utakmice iduce godine
Pratim fudbal decenijama...al bas pratim...i sustina je imati kohezioni tim koji je spreman fizicki da nadjaca protivnika...sto je ovdje slucaj....nije istina da smo slabi....to moze napisati samo onaj koji to ne razumije i koje mu nije mjestu gdje se pisu komentari.
BItne su samo pobjede,tj. 3 boda...ko je u ekipi nakon 3 boda nije bitno....samo naprijed tj. Po 3 boda a sve otalo je ćao....to je to
Koje nebuloze covjek napisao..pa jel ti uopste znas da ocenis igru neke ekipe..nevjerovatno..vecina igraca nije nesto poznata i na ceni..ali na terenu su pokazali da znaju da igraju i da ih je Robi odlicno uklopio i to se gleda..a ne kolko vrede na transfermarketu..
Kada se gleda ukupna vrijednost reprezentacija koja je igrala 2014. godine na svjetskom vrijedila je 128 miliona, ova danas vrijedi 137, s tim što nam prva jedaneska izuzev Šehića i Sarića ne ide ispod milion EUR što nije bio slučaj prije. realno treba reći da će igrači kao što su Duljević, Cimirot i oni ostali koji dolaze vrlo vjerovatno mnogo podići svoju vrijednost na tržištu. Analiza ti je nepotpuna, negativna- nadmašio si Bahu.
Ako cemo o "potpunoj analizi", treba spomenuti da su Dzeko i Pjanic 2014te vrijedili zajedno 41 milion, dok je njihova danasnja vrijednost 90 miliona. Dakle, ostatak sadasnjeg tima vrijedi 47 miliona, dok je taj iznos prije cetiri godine bio 87 miliona. Uz to treba napomenuti da se je trziste u medjuvremenu totalno promijenilo, tako da nije realno usporediti te cifre 1:1.
pa eto kao prije su bili neki asovi...ma hajde...repka je uvijek imala 2-3 najviše vrhunska igrača ostalo istočnoevropski prosjek.
Samo nek se nastavi ovako
Rasturit će nas u kvalifikacijama.. nažalost
Zmajevi odavno nisu imali bolji rezultat. A klix odavno nije izrigao bezvezniji clanak. Umjesto da ih se ohrabri sto su uprkos oskudici materijala - donijeli odlican rezultat ...ovaj krkan ne moze nikako preboliti sto su mu sinoc favoriti, ekipa puna zvijezda iz velikih klubova, dobili po guzuci .... ili je to .... ili mu sestra sinoc nije dala
Ja sam ovako shvatio ovo takmicrnenje Prvi ide direktno na Sp 2022. godine Drugi ide ditrkektno za EP 2020 Treci ide u kvalifikacije za SP 2022 Cetvrti ide kuci odmah Jel ovako nesto?
Hrvati jesu nogometni genijalci ali mislim da ni Robi ne može pomoći nejakoj Bosni. Ako bude sreće, dokopat će se ispadanja u baražu šta je realno ogroman uspjeh za ekipa s ovako mizernom koncentracijom talenta.
puno su ovi bolji od vede apahica...vec ste ih vi vise dizali...
Apsolutna se slazem sa svim i to je tako ocigledno. Ne treba crnjaciti , ali treba biti spreman na velike poraze pa cak i katastrofu. Za sad imamo srece , ali ona igra protiv S. Irske mi je otvorila oci. Da smo igrali protiv neke rep. tipa Belgije ili slicno primili bi bar 5 komada. Ne treba ni ocekivati neke uspjehe , treba ce par godina da dodjemo do onog nivoa koji smo nekad bili. Holandija je primjer najbolji .Treba ih podrzati , pa sta naprave .
"ali ne smiju nas prevariti, dugo nismo imali slabiji tim" Sta tu nije istina.. . dobro se bore momci i mogu nesta napraviti ali kad se poredi sa prijasnjim godinama, sada imamo najvise igraca iz manji klubova koji su prosjeka i u tim klubovima, poput Civica i Sarica koji su i nama prije 5 dana bili nepoznati.naravno neki su mladi i trebaju da se jos dokazu. Duljevic, Todorovic su solidni i dobro se pokazali.. necu da plujem igrace ali imaju se jos dokazati.