Preko 21.000 glasova
539

Rezultat ankete portala Klix.ba: Poraz od Finske realan domet, Petev najmanji krivac

H. H.
Zmajevi su ostali bez šansi za plasman u baraž (Foto: E. M./Klix.ba)
Zmajevi su ostali bez šansi za plasman u baraž (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH nakon poraza protiv Finske ostale je bez plasmana u baraž za Svjetsko prvenstvo, a sudeći prema glasovima čitatelja portala Klix.ba, rezultat na Bilinom polju nije iznenađujući i mnogi smatraju da je četvrto mjesto u grupi naš realan domet.

Tako barem smatraju čitatelji, njih oko 38 posto koji su glasali za opciju da niko nije kriv i da poraz od Finske nije toliko iznenađenje.

Nažalost, naši nogometaši nisu pružili partiju kakvu su mnogobrojni navijači očekivali od njih, a neki od njih su u potpunosti razočarali i 36 posto čitatelja smatra da je ipak krivica njihova.

Oko 17 posto čitatelja za novi neuspjeh krivi Nogometni savez BiH, dok je, sudeći po glasovima, najmanji krivac selektor Ivaylo Petev sa oko 8 posto glasova.

Ukupno, u anketi je glasalo preko 21.000 čitatelja.

Rezultati ankete na portalu Klix.ba
Rezultati ankete na portalu Klix.ba "Ko je kriv za poraz reprezentacije BiH u meču protiv Finske?"

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je izgubila na Bilinom Polju od Finske rezultatom 3:1 i ostala bez šansi za plasman u baraž.

Pogotke za Fince su postigli Marcus Forss, Robin Lod i Daniel O'Shaughnessy, a strijelac za naš tim je bio Luka Menalo.

Zmajevi će u posljednjem kolu u utorak u Zenici dočekati Ukrajinu u susretu koji će rezultatski značiti samo Ukrajincima koji su još uvijek u igri za plasman u baraž.