Zrinjski lider
89

Rezime 7. kola Premijer lige BiH: Musemić na klupi Sarajeva debitovao pobjedom, "kiša" golova u Mostaru

Piše: D. B.
Husref Musemić (Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Proteklog su vikenda na bh. stadionima odigrane utakmice 7. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo je u prvoj utakmici 7. kola ugostilo Vitez te upisalo pobjedu rezultatom 4:0. Golove za Bordo ekipu postigli su Ahmetović u 47. i 67. minuti, Velkoski u 5. i Hadžić u 85. minuti. Bio je ovo debi legende kluba s Koševa, trenera Husrefa Musemića, kojim je prekinut niz od tri poraza Sarajeva na domaćem terenu.

Veoma zanimljivu utakmicu odigrali su Zrinjski i Čelik na stadionu Pod Bijelim brijegom. Gosti su fantastično otvorili utakmicu, poveli su u 1. minuti golom Mahmutovića, a već u 4. je bilo 2:0 za Zeničane, pogodio je Kouadio. Međutim, od tog trenutka kreće ofanziva Zrinjskog. Igrala s e6. minuta kada je pogodio Katanec, a onda je u 15. minuti Bilbija izjednačio na 2:2, Strijelac gola za preokret četiri minute kasnije bio je Jović, a onda je u 31. minuti na 4:2 povisio Filipović. U drugom poluvremenu je još jedna lopta završila u mreži Čelika, a tamo ju je poslao Todorović u 69. minuti za konačnih 5:2 u korist Plemića.

Svoj četvrti poraz u ovoj sezoni upisala je Sloboda. Gost je bio GOŠK te je odnio sva tri boda zahvaljujući golu Pehara iz 22. minute. Tim iz Gabele je upisao treću pobjedu.

U susretu Krupe i Mladosti DK briljirao je napadač domaćih Nusmir Fajić, koji je postigao hat-trick. Fajić je pogađao u 12, 39. i 72. minuti, dok je utješni gol za goste postigao Lazić u 87. minuti. Recimo da je Mladost od 70. minute igrala bez isključenog Mujagića, koji je dobio crveni karton.

Nakon remija na Grbavici protiv Širokog Brijega, Željezničar je otputovao u Bijeljinu i pobijedio Radnik 2:0. Golove su postigli Zeba u 12. i Zakarić u 44. minuti. Plavi su igrali bez isključenog Beganovića od 71. minute, ali bijeljinski tim nije uspio iskoristiti igrača više na terenu.

Široki Brijeg je u 7. kolu Premijer lige BiH bio domaćin Borcu te je upisao pobjedu rezultatom 2:0. Ćorić je pogodio u 23. minuti, dok je Ćabraja bio precizan iz penala u 79. minuti. Utakmica je prekidana zbog nestanka struje i olujnog vremena.

Utakmice 7. kola Premijer lige BiH posmatralo ukupno 6.050 gledatelja, a najviše ih je pratilo susret Sarajeva i Viteza na stadionu Asim Ferhatović, ukupno 2.000. Na šest utakmica je postignuto 20 pogodaka.

Prvi strijelac lige je Nemanja Bilbija (Zrinjski) s pet postignutih golova, dok su po četiri upisali Nusmir Fajić (Krupa), Miloš Filipović (Zrinjski) i Milivoje Lazić (Mladost DK).

Rezultati utakmica 7. kola Premijer lige BiH:

Sarajevo - Vitez 4:0 (2.000 gledatelja) Zrinjski - Čelik 5:2 (800 gledatelja) Sloboda - GOŠK 0:1 (1.000 gledatelja)

Krupa - Mladost DK 3:1 (750 gledatelja) Radnik - Željezničar 0:2 (500 gledatelja) Široki Brijeg - Borac 2:0 (1.000 gledatelja)

Tabela: