Čeliku prvi bodovi
18

Rezime 4. kola Premijer lige BiH: Mladost ostala na tronu, Željezničar zauzeo drugo mjesto

Piše: O. T.
FK Mladost Doboj-Kakanj (Foto: Klix.ba)
FK Mladost Doboj-Kakanj (Foto: Klix.ba)
Mladost Doboj-Kakanj i nakon 4. kola BHT Premijer lige ostaje na tronu tabele te je i dalje jedina neporažena ekipa u ovoj ligaškoj sezoni. Čelik je pobjedom nad Radnikom iz Bijeljine došao do prvih bodova, GOŠK je upisao još jednu veliku pobjedu, dok je Željezničar zauzeo drugo mjesto nakon pobjede nad Borcem na Grbavici.

Prvu utakmicu odigrali su Vitez i Sloboda, a slavili su gosti iz Tuzle rezultatom 1:0 čime su upisali prvu pobjedu u novoj sezoni. Tri boda ekipi Vlade Jagodića donio je Almedin Ziljkić pogotkom u 68. minuti.

Zrinjski je u Mostaru savladao Krupu s minimalnih 1:0. Ključni moment na utakmici desio se u 60. minuti kada je kapiten Mostaraca Pero Stojkić postigao pogodak za konačnih 1:0.

Željezničar je nakon preokreta pobijedio Borac na Grbavici rezultatom 2:1. Hladan tuš Plavima priredio je Boris Raspudić u 16. minuti susreta kada je pogodio za 1:0. Ipak, domaćin je u drugom poluvremenu preko debitanta Saše Kajkuta (61') i Asima Zeca (69') stigao do preokreta i pobjede koja mu je donijela drugo mjesto na tabeli.

Prve bodove, prve golove i prvu pobjedu u ovoj sezoni upisao je Čelik koji je na krilima sjajnog Germaina Kouadija deklasirao Radnik iz Bijeljine rezultatom 3:0.

Mrežu gostiju iz Bijeljine u 27. minuti je zatresao Aldin Šišić. Na 2:0 povisio je Kouadio u finišu prvog poluvremena, a konačnih 3:0 postavio je Emrad Šabanović u 78. minuti susreta.

Lider tabele Mladost iz Doboja kod Kaknja na svom je terenu upisao remi protiv Sarajeva (1:1). Domaćin je poveo preko Adnana Zahirovića u 45. minuti, ali je bod Sarajevu donio rezervista Mersudin Ahmetović golom u 89. minuti.

Mladost je ostala na vrhu tabele, dok je Sarajevo upisalo čak treći meč bez pobjede i nakon četiri odigrana kola ima tek četiri boda te zauzima osmo mjesto na tabeli.

Nakon senzacije na Koševu prošlog vikenda i pobjede nad Sarajevom, ekipa GOŠK-a je u Gabeli savladala Široki Brijeg rezultatom 2:1 pogocima Marka Mišića iz 53. i Mile Pehara iz 62. minute. Počasni pogodak za Široki Brijeg postigao je Wagner u finišu meča.

Na listi strijelaca i dalje je prvi napadač Širokog Brijega Ivan Krstanović s tri gola iz prethodnog kola, kao što je na drugom mjestu ostao Milivoje Lazić iz Mladosti koji je u prva tri kola postigao dva gola, dok u ovom kolu nije pogađao mrežu protivnika.

Šest utakmica 4. kola Premijer lige BiH gledalo je 11.000 gledatelja, a postignuto je ukupno 13 golova. U prošlom kolu na šest utakmica viđeno je 10 golova.

Rezultati 3. kola Premijer lige BiH: