Premijer liga BiH
17

Rezime 26. kola: Zrinjski "istopio" prednost Sarajeva, Tuzla City u problemima

Piše: N. K.
Detalj s utakmice između Sarajeva i Širokog Brijega (Foto: H. M./Klix.ba)
Detalj s utakmice između Sarajeva i Širokog Brijega (Foto: H. M./Klix.ba)
Proteklog vikenda su na bh. terenima odigrane utakmice 26. kola Premijer lige BiH, a najviše pažnje privukao je duel između Sarajeva i Širokog Brijega.

Susret je na kraju okončan bez pogodaka, iako je Bordo tim imao šansu u 95. minuti doći do pobjede, ali je kapiten Krste Velskoski treći put ove sezone promašio penal. Nakon gubitka dva neplanirana boda, "istopila" se prednost lidera u odnosu na drugoplasirani Zrinjski te ona sada iznosi svega četiri boda.

Plemići su u Mostaru porazili blijedi Željezničar s minimalnih 1:0 i tako potvrdili da ne odustaju od odbrane titule pa će biti zanimljivo pratiti do kraja sezone okršaj dva vodeća tima lige.

U borbi za pozicije koje vode u evropska takmičenja nije bilo velikih promjena pa se i dalje čak šest ekipa bori za 3. i 4. mjesto na tabeli.

Jedan od gubitnika kola je Tuzla City koji je neriješenim rezultatom (1:1) na domaćem terenu protiv Radnika te uz pobjede tri posljednjeplasirane ekipe (Zvijezda 09, GOŠK i Krupa) stigao u zonu gdje im nije siguran opstanak u društvu najboljih.

Inače, ovo kolo je bilo jedno od atraktivnijih jer je postignuto 18 pogodaka, ali su ga obilježile mizerne posjete. Osim u Sarajevu (4.500 gledatelja) i Mostaru (2.500), na ostalim terenima nije bilo više od 500 gledatelja.

Na listi strijelaca i dalje vodi bivši igrač Zrinjskog Nemanja Biblija sa 14 golova, a prate ga Sulejman Krpić (Željezničar) s 13 i Mersudin Ahmetović s 12 pogodaka.