Serie A
287

Rezervista Higuain riješio derbi između Intera i Juventusa, Pjanić upisao asistenciju

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa pobijedili su na Giuseppe Meazzi u velikom derbiju Serije A ekipu Intera rezultatom 2:1 i tako stigli do četvrtog uzastopnog trijumfa. Ujedno su Interu nanijeli prvi poraz u sezoni.

Odlično je krenuo meč po Staru damu. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je već u četvrtoj minuti lijepo uposlio Dybalu, koji preciznim udarcem dovodi goste u vodstvo.

Mogao je Juve samo pet minuta kasnije i udvostručiti prednost, ali je lopta nakon udarca Ronalda pogodila prečku.

U 17. minuti sporni detalj u šesnaestercu Juventusa. De Ligt je igrao rukom, a sudija Rocchi je nakon konsultacije VAR-a dosudio penal. Siguran s bijele tačke bio je Martinez za veliko slavlje domaćih navijača.

Četiri minute prije odlaska na odmor ponovo je na scenu stupio VAR. Ronaldo je postigao pogodak, koje sudija ovaj put poništava zbog ofsajda. Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 1:1.

Od Intera smo malo vidjeli na današnjoj utakmici, a pogotovo se to odnosi na drugi dio meča. Nisu ni jednom ozbiljno zaprijetili golu gostiju, dok je Juventus veliku šansu imao u 57. minuti. Ipak, Handanović je bio oprezan i odbranio udarac Dybale.

Utakmica je bila riješena deset minuta prije kraja susreta. Rezervista Higuain, koji je u igru ušao u 62. minuti umjesto Bernardeschija, postavio je konačnih 1:2 nakon asistencije Bentancura.

Pjanić je igrao vrlo dobro svih 90 minuta za pobjedničku ekipu.

Juventus je večerašnjom pobjedom prestigao upravo Inter na liderskoj poziciji i sada od velikog rivala ima jedan bod više.

Tabela: