Nogomet
3

Reprezentativci BiH trenirali u Salvadoru, Bešić opet na poštedi

Anadolija
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine tenirali su danas u Salvadoru, gdje će sutra od 13 sati po lokalnom vremenu odigrati utakmicu posljednjeg, trećeg kola grupe F Svjetskog prvenstva protiv Irana, javio je specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

Trenirali su svi igrači, izuzev pošteđenog Muhameda Bešića, a, kako je najavio selektor Safet Sušić, BiH će protiv Irana u početnom sastavu imati nekoliko novih igrača u odnosnu na susrete sa Argentinom (1:2) i Nigerijom (0:1).

"Sutra ćemo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat i oprostimo se časno od Svjetskog prvenstva. Ući ćemo kao u svaku utakmicu, dati sve od sebe i to je to. Mislim da o tome više ne treba ni pričati", rekao je Bešić, a o prvom nastupu na SP u historiji BiH, kazao je:

"Veliko iskustvo za sve nas, posebno mlade igrače. Bilo je teško igrati na SP. To je nešto drugo u odnosu kako se igra u klubu. Ne znam šta da kažem više."

Utakmica trećeg kola grupe F na stadionu Arena Fonte Nova u Salvadoru počet će sutra u 13 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 18 sati po srednjoevropskom.

Za BiH će meč biti "revijalnog" karaktera, dok Iran mora jurišati na trijumf kojim bi uz dovoljan poraz Nigerije od Argentine uspio izboriti plasman u osminu finala Mundijala.