Klub potvrdio
3

Reprezentativac Italije pozitivan na koronavirus

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač Sampdorije Manolo Gabbiadini drugi je zaraženi nogometaš iz Serije A koronavirusom, a ovu vijesti objavili su gotovo svi mediji s Apenina.

Prvi slučaj u Seriji A zabilježen je u srijedu navečer kada je Juventus potvrdio da je njihov defanzivac Daniel Rugani zaražen koronavirusom, a sada je potvrđeno i da je napadač Sampdorije Manolo Gabbiadini također pozitivan na ovu bolest.

On je odmah prebačen u izolaciju, a očekuje se i da italijanski doktori pregledaju sve njegove saigrače koji će, baš kao što je slučaj i s Juventusom, vjerovatno biti prebačeni u karantin.

"Gabbiadini trenutno ima temperaturu, ali ne visoku i osjeća se dobro. Klub je pokrenuo sve mjere predostrožnosti i prati sva uputstva nadležnih organa o karantinu i izolaciji", saopćili su iz kluba.

Koronavirus rapidno se širi Evropom i svijetom, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je stanje pandemije.

"Želim se zahvaliti svima koji su mi pisali, a mogu reći da sam primio veliki broj poruka podrške. Želim vam reći da sam dobro i da ne brinete, a samo trebate pratiti pravila i ostati kod kuće dok se sve na riješi", kazao je Gabbiadini.

Manolo Gabbiadini ove sezone odigrao je ukupno 23 utakmice u dresu Sampdorije, a postigao je sedam pogodaka. On je prije četiri dana odigrao meč protiv Verone koji se igrao pred praznim tribinama. Gabbiadini je u dresu reprezentacije Italije odigrao 11 susreta.