Pobijedite FIFA-u i UEFA-u
0

Reprezentacija BiH dobila podršku iz Kanade

FENA
Zmajevi, učinite nas ponosnim
Zmajevi, učinite nas ponosnim
Bosanskohercegovački kuturni centar Vancouvera (BHCCVC) iz Kanade je za očekivani susret utakmice baraža između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Portugala, svoje prostorije uredio s posebnim ugođajem da bi njegovi članovi mogli pratiti ovu utakmicu.

U tu svrhu centar je uradio jedinstven fotoplakat kao znak njihove ljubavi prema BiH.

Televizijska kuća Bosna TV iz Chicaga, centru je poklonila internet prijemnik putem kojeg se direktno mogu gledati sve značajnije TV kuće iz BiH. Za "historijsku" utakmicu pripremljena je i projekcija slike s TV ekrana na veliko platno.

Podrška selekciji BiH je ogromna u Vancouveru gdje živi oko tri hiljade građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

"Dragi naši Zmajevi, učinite nas ponosnim i pobijedite igrače Portugala, i sudije, i UEFU i FIFU i sve one u BiH koji su rođeni u njoj, a navijaju za komšijske reprezentacije. Svojim primjerom pokažite da je BiH uvijek bila zemlja dobrih, talentovanih i unikatnih sportista, naučnika, kulturnih i ostalih umjetnika, poručili su iz ovog centra.

U Vancouveru su aktivni fudbalski klubovi Bosna i Sarajevo koji se takmiče u Drugoj Metro ligi. U ovom gradu uspješna je i fudbalska škola Evropean Football School Musaiba Saibe Talića. Zapažene sportske rezultate postigli su i članovi bh. kulturnog centra.

Uz nadu da će Zmajevi doći do pobjede protiv Portugala, iz centra su poručili da s nestrpljenjem očekuju ovu utakmicu.