Grupa A Lige prvaka
0

VIDEO / Remi u Torinu, Bayern rezultatski uvjerljiv

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Grupa A nogometne Lige prvaka otvorena je remijem u Torinu, gdje su 1-1 odigrali Juventus i Bordeaux, odnosno 3-0 gostujućom pobjedom Bayerna kod Macabbija iz Haife.

Torinska “stara dama” bila je nešto bolji sudionik susreta u Italiji, premda bi nepravedno bilo reći da francuski prvak nije zasluženo došao do boda.

Kako bilo, objema momčadima slijedi lov na njemačkog predstavnika koji je rezultatski uvjerljivo otvorio Ligu prvaka. U suprotnosti je to s onim što bavarski klub pokazuje u njemačkom prvenstvu, no očito je da izraelski kolektiv kvalitetom nije dorastao poznatijem suparniku.

Prvi pogodak u ovoj grupi postigao je Juveov Vincenzo Iaquinta i to desnom nogom s desne strane u bliži klub suparničkog golmana. Radost talijanske momčadi iz 63. minute ipak je bila kratkog vijeka budući da je Bordeaux u 78. preko Jaroslav Plašila došao do boda na teškom gostovanju.

Do sva tri, uz 90. minuta Danijela Pranjića i 86. Ivice Olića došla je momčad Bayerna u Haifi. Rezultatski uvjerljivu, ali teško izborenu pobjedu njemački je sastav zaslužio pogocima u drugom djelu utakmice. U prvom je (opravdano) zbog ofsajda u 28. minuti poništen Olićev pogodak.

Daniel van Buyten prvi je načeo mrežu domaćina nakon što je lopta u buketu igrača došla do njega. Oštar udarac Nir Davidovitch nije mogao zaustaviti, baš kao što je bio nemoćan i u dva navrata u samoj završnici meča.

Oba puta svladao ga je Thomas Müller, prvi puta dalekometnim udarcem u 85. minuti, da bi tri minute kasnije iz neposredne blizine iskoristio dodavanje Maria Gomeza.

Lige prvaka, grupa A, 1. kolo:

Macabbi - Bayern 0-3 (Van Buyten 64, Müller 85, 88) Juventus - Bordeaux 1-1 (Iaquinta 63 / Plašil 78)

Redoslijed: 1. Bayern 3, 2. Juventus 1, 3. Bordeaux 1, 4. Macabbi 0