Prijateljska utakmica
0

Remi Tottenhama i LA Galaxyja u Carsonu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U prvoj pripremnoj utakmici na američkoj turneji nogometaši Tottenhama odigrali su 1-1 protiv LA Galaxyja u čijim redovima nije bilo Davida Beckhama i Landona Donovana.

Oba pogotka pala su u prvih pola sata, a poveli su Englezi preko Garetha Balea u 17. minuti. Ovoljetno pojačanje Spursa Islanđanin Gyfli Sigurdsson ubacio je loptu u kazneni prostor Galaxyja, a Velšanin je glavom doveo Tottenham u vodstvo.

Poravnanje je stiglo desetak minuta kasnije kada odbrana premijerligaša nije dovoljno kvalitetno raščistila situaciju nakon jednog kornera. Sarvas je loptu prebacio do Jimeneza čije dodavanje u sredinu svojim prvim pogotkom u dresu prvaka MLS lige brazilski igrač David Junior Lopez pretvara u 1-1.

Loša vijest za menadžera Tottenhama Andre Villas-Boasa je povreda Rafaela van der Vaarta koji je u prvom poluvremenu šepajući napustio teren, a zamijenio ga je Jermaine Jenas.

U prvom dijelu meča bivši napadač Spursa Irac Robbie Keane nije realizirao dvije izgledne prigode protiv nekadašnjeg kluba, a jedan sporan moment zbio se u drugom poluvremenu kada je Brian Rowe oborio Balea u šesnaestercu losanđeleske ekipe, no sudac je na zaprepaštenje svih umjesto na bijelu tačku pokazao gol-aut.

Inače, utakmica je odigrana pred 25.676 gledatelja na stadionu Home Depot Center u Carsonu, a za američku ekipe nisu igrale dvije najveće zvijezde. David Beckham je otputovao u domovinu gdje će učestvovati u ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, dok je poštedu od ovog nastupa dobio Landon Donovan.

Pripremna utakmica:

LA Galaxy – Tottenham 1-1 (Lopez 28 / Bale 17)