Premiership
0

Remi Tottenhama i Arsenala

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Tottenhama i Arsenala odigrali su 3-3 u zaostaloj utakmici 28. kola engleskog prvenstva, dok je Chelsea kao domaćin pobijedio Birmingham s 3-1.

U derbiju velikih rivala iz sjevernog Londona niti jedna ekipa ne može baš biti zadovoljna osvajanjem jednog boda. Arsenalu je trebala pobjeda kako bi smanjio zaostatak za vodećim Manchester Unitedom, što je i učinio, ali samo na šest, a ne na četiri boda, dok se Tottenham s eventualnom pobjedom mogao izjednačiti po broju bodova s Manchester Cityjem na četvrtom mjestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka na kraju prvenstva.

No, s obzirom na razvoj utakmice, sasvim sigurno su s jednim bodom zadovoljniji domaćini, budući da je Arsenal vodio 3-1.

Gosti su poveli već u 5. minuti. Assou-Ekotto je zakasnio s izlaskom prilikom namještanja zamke zaleđa, Theo Walcott je po lijevoj strani pobjegao Ćorluki i prizemnim udarcem matirao Gomesa.

Samo dvije minute kasnije, poravnao je Van der Vaart, i to na asistecniju Ćorluke, koji ga je fino proigrao loptom u prostor, a Nizozemac je pravovremeno utrčao i odličnim udarcem desnom nogom iz kaznenog prostora razgalio domaće navijače.

No, već u 12. minuti, opet su se radovali gostujući simpatizeri. Nasri je zabio odličan gol topovskim udarcem desnom nogom s nekih 18 metara.

U 40. minuti, ''topnici'' su još jednom poentirali, nakon greške njihovog bivšeg stopera Williamsa Gallasa, koji je prsima spustio loptu prema Walcottu, ovaj je ubacio s desne strane prema Van Persieju, čiji je prvi udarac glavom Gomes uspio kratko odbiti, ali je Nizozemac iz neposredne blizine nakon toga zakucao loptu u mrežu lijevom nogom.

Prije odlaska na odmor je domaćin smanjio zahvaljujući odličnom pogotku Toma Huddlestonea lijevom nogom s više od 20 metara.

Konačnih 3-3 postavio je Van der Vaart iz penala u 70. minuti. Kazneni udarac iznudio je Aaron Lennon, koji je ušao u drugom poluvremenu umjesto Garetha Balea. Lennon se sjurio po lijevoj strani, a u kaznenom prostoru ga je oborio golman Arsenala Wojciech Szczesny.

Do kraja utakmice su i jedni i drugi imali šanse za pobjedu, no, završilo je podjelom bodova.

U drugom susretu, Chelsea je na Stamford Bridgeu slavio protiv Birminghama s 3-1, čime je preskočio Arsenal na drugom mjestu. Obje ekipe sada imaju po 64 boda, šest manje od Manchester Uniteda. Dva pogotka za domaće postigao je Florent Malouda, u 3. i 62. minuti, u strijelce se upisao i Salomon Kalou u 26. minuti, a počasni gol za goste zabio je Sebastian Larsson iz penala u 77. minuti.

Bila je to peta pobjeda Chelseaja u zadnjih šest utakmica u Premiershipu, odnosno sedma uzastopna utakmica bez poraza.

Premiership, zaostale utakmica 28. kola:

Tottenham – Arsenal 3-3 (Van der Vaart 7, 70 – 11 m, Huddlestone 44 / Walcott 5, Nasri 12, Van Persie 40) Chelsea – Birmingham 3-1 (Malouda 3, 62, Kalou 26 / Larsson 77 – 11 m)

Tabela: Manchester United 70, Chelsea 64, Arsenal 64, Manchester City 56, Tottenham 54...