Jose Mourinho
0

"Remi s Tottenhamom u Madridu ne bi bio loš"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Trener nogometaša Real Madrida Jose Mourinho tvrdi da uopće ne bi bio nezadovoljan s neodlučenim ishodom u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Tottenhama, u utorak u Madridu.

"Remi uopće ne bi bio loš rezultat protiv Tottenhama", veli portugalski mag večer uoči dvoboja.

Na Realovom popisu nogometaša za tu utakmicu nema Karima Benzeme koji je povrijedio bedreni mišić lijeve noge u nedavnom prijateljskom susretu francuske reprezentacije protiv Hrvatske na Stade de Franceu. Na popisu se nalaze Cristiano Ronaldo, Marcelo i Kaka koji su zbog povreda bili upitni za nastup do posljednjeg trenutka. Ronaldo je imao problema sa zadnjom ložom, Marcelo s rebrenim mišićem, a Kaka s bedrenim mišićem.

Upitan da li bi bio zadovoljan s ''jednim bodom'' zbog povreda svojih ključnih igrača, Portugalac je odgovorio:

"Ne, to nema nikakve veze s izostancima. Remi nikada nije loš rezultat kod kuće u Ligi prvaka, pogotovo ako ne primite gol. No, čak niti 1-1 ne bi bio loš rezultat."

Ujedno je demantirao da je veći pritisak na njegovom klubu, pogotovo nakon senzacionalnog domaćeg poraza u prvenstvu od Sportinga iz Gijona s 1-0 u Madridu, koji je Barcelonu još više pogurao prema naslovu prvaka.

" Ne, veći je pritisak na Tottenhamu! Real je osvojio devet naslova prvaka više od Tottenhama", objasnio je Mourinho.

Dakako, Real Madrid je rekorder s devet titula europskog prvaka, dok Tottenham nikada nije bio prvak Europe. Tek je jednom stigao do polufinala, još 1962. godine, kada je ispao od kasnijeg prvaka Benfice.