Kvalifikacije za EP u Izraelu
13

Remi mladih Zmajeva sa Njemačkom nedovoljan za baraž

Piše: J. Hadžiahmetović
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Mlada nogometna reprezentacija BiH danas je na Koševu dočekala selekciju Njemačke u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Izraelu. Utakmica je završena rezultatom 4:4.

U jednoj odličnoj utakmici na Koševu, pogotovo u prvom poluvremenu, mladi Zmajevi su pokazali kako se u Evropi na njih može ozbiljno računati. Nijemci su na Koševu dočekani sa četiri pobjede zaredom izabranika Vlade Jagodića.

Do desete minute, nije bilo nekih veliki prilika. Onda je na scenu stupiu Miroslav Stevanović koji je prošao po desnoj strani i uposlio Milana Đurića koji glavom šalje loptu u gol Njemačke. Nakon toga, Nemanja Bilbija je zaprijeto, ali je bio neprecizan.

Ipak, u 21. minuti, Nijemci su došli do poravnanja preko Kirchhoffa. Ipak, danas odlični Đurić pobrinuo se da vodstvo gostiju ne traje dugo. Minutu kasnije, na asistenciju Edina Višće, napadač mlade reprezentacije BiH ponovo je savladao njemačkog golmana.

U narednim minutama, Đurić, Stevanović i Bilbija zaprijetili su nekoliko puta. Međutim, nijedan šut nije bio dovoljno precizan. Ali, ono što su prethodno promašili, Stevanović i Đurić su nadoknadili u 38. minuti. Prvi je asistirao, a drugi postigao gol za vodstvo od 3:1 nad favoriziranim Nijemcima.

U drugom poluvremenu, ipak, nešto slabija igra izabranika Vlade Jagodića. Rezervista Sebastian Polter smanjio je na 3:2 u 58. minuti, da bi sedam minuta kasnije Nijemci poravnali rezultat na 3:3 zahvaljujući golu Moritza Leitnera.

Ipak, mladi reprezentativci se nisu predavali. U 74. minuti došli smo do vodstva od 4:3 nakon lijepog gola Srđana Grahovca.

No, tri minute prije kraja utakmice, ponovo su gosti izjednačili drugim golom Poltera što je značilo i kraj nadanja da se izabranici Vlade Jagodića mogu naći u baražu za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Izraelu.