Bundesliga, 18. kolo
0

VIDEO / Remi Hoffenheima i Hannovera, Schalke bolji od Stuttgarta

Totalsport
Schalke je uvjerljivo savladao goste iz Stuttgarta (Foto: AFP)
Schalke je uvjerljivo savladao goste iz Stuttgarta (Foto: AFP)
Računajući i poraz Bayerna u Mönchengladbachu u petak, u dosadašnjih šest utakmica 18. kola nogometne Bundeslige gosti su postigli samo dva gola i osvojili jedan bod.

U susretima odigranim subotnjeg poslijepodneva domaćini su u tri dvoboja slavili s po 1-0, a uvjerljiv je bio jedino Schalke koji je pred svojim navijačima savladao Stuttgart s 3-1, uz opasku da su "Švabe" do počasnog pogotka stigle u 87. minuti preko Okazakija.

Ekipa iz Gelsenkirchena sjajno je otvorila utakmicu povevši golom Matipa već u 3. minuti. U nastavku je povisio Papadopoulos u 58., a sudbinu gostiju zapečatio je Draxler desetak minuta prije kraja. Schalke je ovom pobjedom odlično iskoristio posrtanje Bayerna s kojim su sada bodovno poravnati na vrhu tabele Bundeslige.

Felix Magath doveo je "autobus" novih igrača u tim Wolfsburga tokom prijelaznog roka, a danas je osjetio i slast pobjede protiv Kolna. Radost sastavu iz "vučijeg grada" donio je jedinim pogotkom na utakmici i svojim drugim u sezoni Polter u 78. minuti na dodavanje kapitena Träscha. Meč je s klupe odgledao bh. internacionalac Hasan Salihamidžić.

Berlinska Hertha poražena je kod Nürnberga 2-0. Po jedan gol pri kraju svakog od poluvremena domaćima je bio dostatan za pobjedu koja im donosi bijeg iz opasne zone i priključak sredini tabele.

U derbiju začelja, posljednje mjesto na tabeli Freiburg je prepustio Augsburgu, a za veliku radost domaćina pobrinuo se Ginter zgodtikom u 88. minuti. Jedini dvoboj bez golova odigrali su Hoffenheim i Hannover. U početnom sastavu Hoffenheima bila su obojica naših reprezentativaca, s tim što je Salihović zamijenjen u 85. minuti, dok je Ibišević odigrao cijelu utakmicu.

Zadnju subotnju utakmicu 18. kola kasnije će odigrati Kaiserslautern i Werder, a sutra se sastaju HSV i Borussia Dortmund, te Bayer Leverkusen i Mainz. 

Bundesliga, 18. kolo:

Freiburg – Augsburg 1-0 (Ginter 88) Hoffenheim – Hannover 0-0 Nürnberg – Hertha 2-0 (Esswein 43, Maroh 85) Schalke – Stuttgart 3-1 (Matip 3, Papadopoulos 58, Draxler 80 / Okazaki 87) Wolfsburg – Köln 1-0 (Polter 78)

Tabela: Bayern 37, Schalke 37, Borussia M. 36, Borussia D. 34, Werder 29, Bayer 26...