Nogomet
61

Remi Čelika i Olimpica na Bilinom Polju

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Klix.ba)
Večeras su na stadionu Bilino Polje u Zenici u okviru 2. kola BHT Premijer lige snage odmjerili Čelik i Olimpic, a utakmica je završena rezultatom 2:2.

Zeničani su već u 5. minuti mogli do vodstva da je kojim slučajem Mešanović bio prisebniji u situaciji kada je loptu dobio na pet metara od gola Olimpica, no, šutirao je neprecizno. Dvanaest minuta kasnije je na drugoj strani zaprijetio Smajić, a sreće nije imao ni njegov saigrač Bajraktarević u 20. minuti. Tri minute kasnije je ponovo neprecizno šutirao Mešanović.

Veliku priliku za vodstvo su propustili gosti u 25. minuti nakon kontra napada. Iako je Kokot zaobišao golmana Adilovića, loptu je nakon njegovog udarca s gol linije izbio Horić. Isti je igrač propustio priliku za pogodak minut kasnije.

Uporni gosti iz Sarajeva su nakon nekoliko šansi ipak došli u vodstvo, a strijelac je nakon asistencije večeras odličnog Smajića bio Rizvanović. Gol je postigao u 33. minuti susreta. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0 u korist Vukova s Otoke.

Drugo poluvrijeme utakmice na Bilinom Polju je donijelo brzo izjednačenje rezultata. U 50. minuti je šutirao Kajkut, a njegov je udarac "zakačio" Stubičana, koji je loptu proslijedio u svoju mrežu. Samo sedam minuta nakon izjednačenja, Olimpic je ponovo stigao u vodstvo. Smajić je lijepo asistirao Muharemoviću, koji je pogodio za 2:1 u korist Vukova. Gosti iz Sarajeva su vodili samo tri minute, jer je rezultat na 2:2 golom iz slobodnog udarca postavio Kajkut. Olimpic je mogao do novog vodstva već u 72. minuti, ali se dobrom reakcijom istakao Adilović. Smajić je i dalje kreirao prilike za svoje saigrače, ali realizacije nije bilo. Ostalo je 2:2.