Nogomet
0

Rekonstrukcija u FK Sarajevo: Irfan Redžepagić odlazi iz kluba

Klix.ba
Na Koševu je ponovo burno
Na Koševu je ponovo burno
Irfan Redžepagić se povukao iz FK Sarajevo, a s njim će ekipu napustiti igrači Anes Haurdić i Radan Šunjevarić, epilog je današnje hitne sjednice Upravnog odbora FK Sarajevo.

Kako saznajemo, na sjednici UO nisu bili prisutni predsjednik Alen Hujić i Edis Kusturica, ali je je bio prisutan potrebni kvorum.

Redžepagić je saopćio da se povlači iz FK Sarajevo, u kojem je proteklih nekoliko godina bio zadužen za transfere igrača. To je bio segment kluba koji se posljednjih dana s pravom našao na udaru navijača FK Sarajevo. Podsjećamo da je kroz Koševo prodefilovalo na desetine igrača od kojih većina nije ostavila nikakav trag, dok je za najbolje među njima (Husejinović i Sesar) Sarajevo dobilo sitniš.

S Redžepagićem će klub napustiti Haurdić i Šunjevarić, igrači koje je doveo na Koševo. Alen Melunović je već u petak ujutro dobio raskid ugovora, čime je završena era Redžepagića u Bordo timu.

Ostavku na mjesto člana UO podnio je Almir Čehić, koji je rekao da ne može izdržati pritisak koji nosi obavljanje te funkcije.

Razgovaralo se i o formiranju stručne komisije koja će se baviti transferima igrača kao i imenovanje sportskog direktora kluba. Neka od imena koja se spominju su Senad Repuh i Faruk Hadžibegić. S njima će u narednom periodu biti obavljeni razgovori.

Odluka o kažnjavanju igrača odložena je za redovnu sjednicu UO zakazanu za ponedjeljak.