Film u stvarnosti
37

Reinkarnacija filma "Goal": Real Madrid želi dovesti senzaciju iz Newcastlea

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Skauti Real Madrida na Copa Americi pomno prate igre Paragvajca Miguela Almirona, nogometaša koji igra za Newcastle, a ukoliko ovaj brzonogi nogometaš ostvari transfer u Madrid, imat će sličnu priču kao iz američkog filma "Gol".

Almiron je tokom zimskog prijelaznog roka prešao iz MLS-a u Newcastle u transferu vrijednom 24 miliona eura, što je najveći ulazni transfer Svraka u historiji i najveći izlazni transfer u američkom nogometu.

Ovaj broznogi nogometaš oduševio je igrom protiv Argentine na Copa Americi i direktno je zaslužan za pogodak svoje ekipe i to nakon što je nezaustavljivo probio po lijevoj strani i asistirao za vodstvo Paragvaja.

Paragvajski mediji nakon utakmice su objavili da je ovaj krilni igrač oduševio skaute Real Madrida i da će Kraljevski klub u narednom periodu pokušati dovesti Almirona u svoje redove, a ta informacija odmah je probudila maštu navijača širom svijeta koji ovaj transfer dovode u vezu s kultnim fimom "Gol".
U pomenutom filmu iz 2005. godine, a koji prati priču Meksikanca Santiaga Muneza koji sanja veliku nogometnu karijeru, ovaj igrač prelazi u Newcastle, gdje se poslije izborio za mjesto u prvoj ekipi.

[TWITTER]1142461291166150656[/TWITTER]

U nastavku tog filma on prelazi u Real Madrid, a ako smo do sada vidjeli brojne filmove koji slijede istinite događaje, ovo bi možda bio i prvi slučaju u kojem će se u realnosti desiti slična priča kao iz već snimljenog filma.